Cultureel Groningen

Cultureel Groningen - Hotel Groningen-Westerbroek

Kalender

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes.

Groningen is een muziekstad, in verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film of een bezoek aan een van de vele theatervoorstellingen.

 

April - Hotel Groningen-Westerbroek

April

Vrijdag 3 april - Bloemenjaarmarkt
De Bloemenjaarmarkt bestaat uit meer dan honderd kramen, verspreid over de binnenstad van Groningen. Zo ongeveer alles wat groeit en bloeit is er te vinden: verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen, zaaigoed, tuin- en kuipplanten, maar ook gereedschap en andere tuinartikelen.

 

 

Maandag 6 april, 2e paasdag - Diezijn leuk! én handgemaakt markt
Diezijn leuk! is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten. Maar ook de gelegenheid om geïnspireerd te raken en leuke hobby materialen aan te schaffen en natuurlijk is er ook plek voor andere rariteiten, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen.

Vrijdag 10 en zaterdag 11 april - Bierfestival
Op het festival kan volop geproefd worden van nationale en internationale tapbieren en bieren op de fles. Maar er is meer. Zo zijn er diverse masterclasses van internationaal bekende biergoeroes en is er, zowel voor amateurbrouwers als professionele brouwers, een brouwwedstrijd. De amateurs worden uitgedaagd een 'Bock met karakter' te brouwen. Voor brouwerijen zijn er twee wedstrijden. Eentje voor het beste en lekkerste Lentebier en een voor de beste en lekkerste Tripel. Net als voorgaande edities is er ook dit jaar een bier & spijs-wedstrijd.

18 april t/m 24 april - Museumweek
Het thema van 2015: ‘Doe een museum’. Veel deelnemende musea organiseren speciale bezoekersactiviteiten. Zo zijn er extra rondleidingen in het Groninger Museum en striptekenworkshops in het Stripmuseum.

Maandag 27 april -  Koningsdag
In Groningen is met Koningsnachte en Koningsdag vanalles georganiseerd. Door de hele stad zijn er tal van activiteiten, zeker de moeite waard!

Terug naar boven
Overig - Hotel Groningen-Westerbroek

Overig

13 december - 25 mei

'Het geheim van Dresden' in het Groninger Museum

De expositie toont werken uit de wereldberoemde collectie van Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden, waaronder meesterwerken van Rembrandt, Velasquez, Titiaan en Canaletto.

Het vertelt het verhaal van de rijke cultuur in Saksen in de achttiende eeuw onder August de Sterke (regeerperiode 1694-1733) en zijn zoon August III (regeerperiode 1733-1763). Beiden waren behalve Keurvorst van Saksen ook Koning van Polen. Zij zagen het belang van een hoogstaand cultureel leven voor de bloei en welvaart van Saksen. Daarom verzamelden zij een enorme hoeveelheid kunst; een kunstverzameling die tot de belangrijkste in Europa zou gaan behoren. Om de lokale kunstproductie op een hoger niveau te brengen nodigden zij vooraanstaande buitenlandse kunstenaars uit om in Dresden te komen werken.

 

Elke tweede zaterdag van de maand is er een Ommelander markt in de stad Groningen.
Op deze markt kunnen bezoekers kennis maken met lokaal een (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Alleen met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen.
Lokaal voedsel staat op nummer 1 op de markt maar dat is niet het enige. De Ommelander markt is een leuk uitje voor de hele familie. Daarnaast zijn er activiteiten die het verhaal van het platteland vertellen.

Terug naar boven