Cultureel Groningen

Cultureel *Groningen* - Hotel Groningen-Westerbroek

Kalender

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes.

Groningen is een muziekstad, in verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film of een bezoek aan een van de vele theatervoorstellingen.

 

Juli - Hotel Groningen-Westerbroek

Juli

 

16 t/m 26 juli

Peter de Grote festival. Het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met circa 50 concerten in 10 dagen.

De concerten worden omlijst met cultuurtoeristische arrangementen zoals wandelingen, lezingen, museabezoek, diners en rondvaarten. Aan de concertserie is een Summer Academy gekoppeld voor jonge, getalenteerde musici van 12 tot 30 jaar.


Augustus - Hotel Groningen-Westerbroek

Augustus

Een zomer vol festivals in Groningen

Kom genieten van muziek, dans en kunst in de provincie Groningen

23 juli t/m 31 augustus

Hortus Festival
De elfde editie van het Hortus Festival brengt een eerbetoon aan Ludwig van Beethoven.
Nederlands groenste zomerfestival voor kamermuziek programeert van 23 juli t/m 31 augustus 28 concerten in de wondermooie tuinen van Hortus in Amsterdam, Utrecht en Haren.

21 t/m 31 augustus
Noorderzon festival
Het festival vindt plaats in het Noorderplantsoen en op vele locaties Down Town Groningen. Presentatie van nieuw werk van grootheden, oude bekenden en van jonge makers uit landen als Frankrijk, Australie, Cambodja, Noorwegen, Duitsland etc. Verhalen van over de hele wereld, verteld in Groningen. Verspreid over 11 festivaldagen bezoeken rond de 135.000 mensen het festival.

30 augustus
Zomerjazzfietstour
Langs een prachtige route door het Reitdiepdal, ten noordwesten van Groningen,
kan een keuze gemaakt worden uit concerten middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Volgens beproefd concept kan per fiets de nieuwe jazz worden verkend.

 

 

Overigeevenementen - Hotel Groningen-Westerbroek

Wat nog meer op de agenda

Expositities en voorstellingen

Groninger Museum
De collectie. Het Groninger Museum presenteert de hoogtepunten uit de eigen collectie. Een bijzonder project waar alle conservatoren en de directeur aan hebben meegewerkt. De tentoonstelling is vormgegeven door Marcel Schmalgemeijer. Deze expostitie is te bezichtigen t/m 31 december 2014.

For Infinity Exposities
For Infinity bestaat uit drie prachtige tentoonstellingen: in de Der Aa-Kerk, het Groninger Museum en het Universiteitsmuseum. De tentoonstellingen staan op zichzelf, maar samen vertellen ze het grootse verhaal over de wetenschap in Groningen. t.b.v.  400 jarig bestaan universiteit Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

Feestdagen
5 mei, bevrijdingsdag
29 mei, hemelvaartsdag
8 juni, 1ste pinksterdag
9 juni, 2e pinksterdag
25 december, 1ste kerstdag
26 december, 2e kerstdag

Sportief
Bent u sportief aangelegd en vindt u het heerlijk om mee te doen aan een wadlooptocht? Reserveer dan een plaats tijdens één van de tochten van Dijkstra Wadlopen vanuit Pieterburen! Bekijk hier de tijden en dagen.

Terug naar boven