Cultureel Groningen

Cultureel *Groningen* - Hotel Groningen-Westerbroek

Kalender

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes.

Groningen is een muziekstad, in verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film of een bezoek aan een van de vele theatervoorstellingen.

 

Sportief - Hotel Groningen-Westerbroek

Sportief

 

Sportief Bent u sportief aangelegd en vindt u het heerlijk om mee te doen aan een wadlooptocht? Reserveer dan een plaats tijdens één van de tochten van Dijkstra Wadlopen vanuit Pieterburen! Bekijk hier de tijden en dagen.

 

Augustus - Hotel Groningen-Westerbroek

Augustus

Een zomer vol festivals in Groningen

Kom genieten van muziek, dans en kunst in de provincie Groningen

23 juli t/m 31 augustus

Hortus Festival
De elfde editie van het Hortus Festival brengt een eerbetoon aan Ludwig van Beethoven.
Nederlands groenste zomerfestival voor kamermuziek programeert van 23 juli t/m 31 augustus 28 concerten in de wondermooie tuinen van Hortus in Amsterdam, Utrecht en Haren.

21 t/m 31 augustus
Noorderzon festival
Het festival vindt plaats in het Noorderplantsoen en op vele locaties Down Town Groningen. Presentatie van nieuw werk van grootheden, oude bekenden en van jonge makers uit landen als Frankrijk, Australie, Cambodja, Noorwegen, Duitsland etc. Verhalen van over de hele wereld, verteld in Groningen. Verspreid over 11 festivaldagen bezoeken rond de 135.000 mensen het festival.

28 augustus
Bommen Berend
Ter ere van het Groningens Ontzet, ook wel bekend als ‘Bommen Berend’ naar de bisschop van Münster die de stad in 1672 belegerde, vinden er in Groningen elk jaar op 28 augustus tal van feestelijkheden plaats.

30 augustus
Zomerjazzfietstour
Langs een prachtige route door het Reitdiepdal, ten noordwesten van Groningen,
kan een keuze gemaakt worden uit concerten middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Volgens beproefd concept kan per fiets de nieuwe jazz worden verkend.

30 augustus
Pura Vida openluchtconcert
Dit jaar vindt voor de 8ste keer het openluchtconcert Pura Vida plaats aan het Oldambtmeer in Blauwestad. Vanaf 19.30 uur brengt het Noord Nederlands Orkest weer een aantal klassieke werken. Na de pauze staat o.a. een optreden van de ex lois Lane dames met Abba nummers op het programma.

 

 

September - Hotel Groningen-Westerbroek

September

 

5-13 september 
Nederlands theaterfestival on tour
Het beste van wat er afgelopen theaterseizoen in Nederland te zien was, wordt nu ook in Groningen op de planken gebracht. Onder de noemer ‘Nederlands theaterfestival on tour’ zijn de beste en leukste voorstellingen van het voorafgaande seizoen tussen 5 en 13 september in Groningen te zien. De voorstellingen zijn te zien in de stadsschouwburg en het Grand Theatre.

6-7 september
Proeven in Groningen
Vanuit heel Groningen en omgeving is er animo voor het uitproberen van culinaire hoogstandjes. Om iedereen te bedienen verzamelen deelnemers uit stad en ommeland zich op het voor- en middenplein van het Harmoniecomplex aan de Oude Kijk in het Jatstraat. Dit intieme plein staat met de vele verschillende kraampjes garant voor een gezellige, knusse sfeer. Ook dit jaar is het Wolthoorn & Co Bierlokaal aanwezig: een autheniek bierlokaal waar u 11 verschillende bieren kunt proeven.

12-14 september
Grachtenfestijn
Op 12, 13 en 14 september 2014 zal Stichting Grachtenfestijn het duurzame evenement Grachtenfestijn in Groningen voor de tweede keer organiseren! In en rondom de authentieke grachten was het vorig zomer twee dagen lang een komen en gaan van muziek,eten en drinken, culturele activiteiten en vanzelfsprekend veel bekijks met boten. Komende zomer is de doelstelling om die fantastische eerste editie nog eens dunnetjes over te doen en verder uit te breiden! 

Terug naar boven