Cultureel Groningen

Cultureel *Groningen* - Hotel Groningen-Westerbroek

Kalender

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes.

Groningen is een muziekstad, in verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film of een bezoek aan een van de vele theatervoorstellingen.

 

Maart - Hotel Groningen-Westerbroek

Maart

27-30 maart
Kunstweekend in 't Waarhuis.
Tijdens het Kunstweekend in 't Waarhuis in Aduarderzijl staat het drie eeuwen oude Scheppershuis vier dagen lang in het teken van kunst.

28-30 maart
Wiskeyfestival in de Aa-kerk te Groningen.
Laat je verrassen door de honderden verschillende wiskey's en ontmoet de professionals van de internationale wiskey industrie.
www.wfnn.nl

Terug naar boven
April - Hotel Groningen-Westerbroek

April

3 april
Groningse Nacht van de Filosofie.
Een keur aan filosofen, denkers en wijsgeren legt met liefde de kunst van hun vak uit of past dit op een mooie manier toe.

5 april
Museumweekend, bezoek gratis of met korting de deelnemende musea in de stad en provincie Groningen.
www.museumweekend.nl

8-13 april
Energiewacht Tour
De Energiewacht Tour pakt in 2014 groots uit. De internationale wielerkoers voor vrouwen weet zich weer te versterken met nieuwe etappeplaatsen en bijzondere routes. In zes etappes, voorafgegaan door een proloog, zal de internationale wielertop strijden voor de eindoverwinning in de grootste wielerkoers van Groningen.

11 en 12 april
Bierfestival in de Martinikerk te Groningen.
Proef ruim 120 tapbieren uit Nederland, België, Duitsland en Amerika en volg een masterclass. Een echte aanrader.

16 april-19 oktober
In het voorjaar van 2014 is het zover: het cruiseschip "MS Blühende Papenburg" kiest het ruime sop. Oftewel: het terrein van de Landesgartenschau 2014 wordt geopend. Boek alvast een van onze voordelige arrangementen inclusief entreeticket!

17 april
Het muziekspektakel The Passion wordt komend jaar uitgevoerd in Groningen! Op 17 april wordt het evenement gehouden in de binnenstad en op andere karakteristieke plekken in de stad. The Passion vertelt het verhaal van de laatste uren van het leven van Jezus, en van zijn opstanding. Aan eerdere edities werkten artiesten mee als Danny de Munck, Frans Bauer en Anita Meijer.

18 april
Bloemenjaarmarkt. Op Goede Vrijdag wordt de binnenstad omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland.
www.bloemenjaarmarkt.nl

Terug naar boven
Mei - Hotel Groningen-Westerbroek

Mei

1-31 mei
Meimaand fietsmaand
Mei staat in het teken van het fietsen. Geniet van al het natuurschoon dat de provincie te bieden heeft. Vraag voor routes onze receptionistes.

5 mei
Bevrijdingsfestival
Vier feest samen met vele anderen en geniet van alles wat er gebeurt pop de 6 podia en andere inhoudelijke activiteiten.

10 en 11 mei
Dagblad van het Noorden Lentefair
Tijdens dit tweedaagse buitenevenement kan de bezoeker genieten van de nieuwste trends op het gebied van outdoor, wellness, planten en bloemen, brocante, culinair en lifestyle.

24 mei
Nacht van Kunst & Wetenschap
In de binnenstad van Groningen wordt zaterdag 24 mei voor de vijfde keer de Nacht van Kunst & Wetenschap gehouden. Het festival biedt het publiek tot in de late uurtjes verrassende combinaties van kunst en wetenschap op een groot aantal uiteenlopende locaties.

Terug naar boven
Overigeevenementen - Hotel Groningen-Westerbroek

Wat nog meer op de agenda

Feestdagen
18 april, Goede vrijdag
20 april, 1ste paasdag
21 april, 2e paasdag
26 april, Koningsdag
5 mei, bevrijdingsdag
29 mei, hemelvaartsdag
8 juni, 1ste pinksterdag
9 juni, 2e pinksterdag
25 december, 1ste kerstdag
26 december, 2e kerstdag

Terug naar boven