Cultureel Groningen

Cultureel *Groningen* - Hotel Groningen-Westerbroek

Kalender

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes.

Groningen is een muziekstad, in verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film of een bezoek aan een van de vele theatervoorstellingen.

 

April - Hotel Groningen-Westerbroek

April

26 april Koningsdag!

Het feest barst de avond ervoor al los tijdens de Nacht van Oranje. Op onder andere de Grote Markt, de Vismarkt, het Waagplein en het Poeleplein staan - soms tot in de latere uurtjes - optredens gepland.

De volgende dag, Koningsdag, gaat het feest onverminderd door. Op allerlei plekken in de binnenstad zijn activiteiten, zowel voor jong als oud. Op de Vismarkt gaat de dag van start met een kinderdisco. DJ Nick van Putten neemt om 12.00 uur het stokje over, waarna er de hele dag allerlei optredens zijn. Ook op de Grote Markt staat een podium: van 12.00 tot 01.00 uur 's nachts kunnen muziekliefhebbers hier uit hun dak gaan.

En wat is Koningsdag zonder Oranjemarkt? Ook dit jaar is er een grote vrijmarkt op de singels. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn de Ubbo Emmiussingel, de Praediniussingel, de Ganzevoortsingel en de Coehoornsingel de straten waar je moet zijn om lekker rond te neuzen op alle goedgevulde kleedjes.

Terug naar boven
Mei - Hotel Groningen-Westerbroek

Mei

1-31 mei
Meimaand fietsmaand
Mei staat in het teken van het fietsen. Geniet van al het natuurschoon dat de provincie te bieden heeft. Vraag voor routes onze receptionistes.

5 mei
Bevrijdingsfestival
Vier feest samen met vele anderen en geniet van alles wat er gebeurt pop de 6 podia en andere inhoudelijke activiteiten.

10 en 11 mei
Dagblad van het Noorden Lentefair
Tijdens dit tweedaagse buitenevenement kan de bezoeker genieten van de nieuwste trends op het gebied van outdoor, wellness, planten en bloemen, brocante, culinair en lifestyle.

24 mei
Nacht van Kunst & Wetenschap
In de binnenstad van Groningen wordt zaterdag 24 mei voor de vijfde keer de Nacht van Kunst & Wetenschap gehouden. Het festival biedt het publiek tot in de late uurtjes verrassende combinaties van kunst en wetenschap op een groot aantal uiteenlopende locaties.

Terug naar boven
Juni - Hotel Groningen-Westerbroek

Juni

20-29 juni

Tuin & kunst 10-daagse

Veel bijzondere tuinen die in Groningen te vinden zijn, dienen tijdens dit evenement als podium voor kunst en cultuur. Bezoek één van de vele slingertuinen, geniet van bloeiende rozen of bekijk een borg- of boerderijtuin. Of sluit aan bij één van de workshops, gegeven door kwekers, tuinarchitecten en andere experts.
21 juni
Kunstmarkt Fraelymaborg te Slochteren.
Ongeveer 80 kunstenaars zullen een gevarieerd aanbod van kunstwerken tentoonstellen en te koop aanbieden.
28 en 29 juni
Waterweekend Blauwestad
Ook als je zelf geen waterbenen hebt, is het WaterWeekend Blauwestad een feest. Op 28 en 29 juni zijn er zeilwedstrijden, demonstraties, clinics, optredens en veel, heel veel boten. Dit weekend vindt op en rond het Oldambtmeer plaats.

 

Juli - Hotel Groningen-Westerbroek

Juli

16 t/m 26 juli

Peter de Grote festival. Het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met circa 50 concerten in 10 dagen.

De concerten worden omlijst met cultuurtoeristische arrangementen zoals wandelingen, lezingen, museabezoek, diners en rondvaarten. Aan de concertserie is een Summer Academy gekoppeld voor jonge, getalenteerde musici van 12 tot 30 jaar.


Overigeevenementen - Hotel Groningen-Westerbroek

Wat nog meer op de agenda

Feestdagen

26 april, Koningsdag
5 mei, bevrijdingsdag
29 mei, hemelvaartsdag
8 juni, 1ste pinksterdag
9 juni, 2e pinksterdag
25 december, 1ste kerstdag
26 december, 2e kerstdag

Terug naar boven