Direct naar de contentDirect naar de footer
Specialiteiten

Specialiteiten

  • Proeverij van de chef

    17,50

    Voorgerecht
    gerookte zalm – palingmousse – Hollandse garnalen – doperwten bavarois – geitenkaas muffin – vitello tonnato – wakame – whiskysaus – zoete aardappelgel – rode biet crumble – basilicum sponscake

  • Lamsbouillon

    9,00

    julienne van truffelflensjes

  • Lams trio

    31,00

    lamscurry – lamsfilet – lams T-Bone – naanbrood – doperwten crème – mini paprika – aardappelgratin – bimi – honingtijm jus

  • Gebraden eendenborst

    28,50

    haricot verts – paksoi – champignons – zoete aardappelcrème – mini paprika – rode port jus

The Healthy Toucan

The Healthy Toucan

  • Poke Bowl

    sushirijst – wortel – komkommer – tomaat – radijs – paksoi – peul – groene asperge – wakame

    voor-/hoofdgerecht
    Gerookte zalm 17.50/22.00
    Gamba's 16.50/20.00
    Ossenhaas 17.50/22.00
    Vegan Beef 14.50/19.50

    Saus naar keuze: chili-limoen, rich umami spicy of teriyaki sesam

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

  • Warm stokbroodje *

    8,50

    kruidenboter – aioli – tapenade

    * Vegetarisch
  • Groninger mosterdsoep

    9,00

    spekjes – appel – bieslook – ijsbergsla

  • Pomodori tomatensoep

    8,50

    gehaktballetjes – verse soepgroenten – room

  • Klassieke kippensoep

    8,50

    verse prei

  • Vissoep

    11,50

    dagverse visvariatie – bieslook – (cognac)

  • Champignons ‘au beurre’

    11,50

    ham – prei – kruidenboter

  • Geitenkaaskroketjes van Machedoux *

    12,50

    3 stuks – appel-perenchutney

    * Vegetarisch
  • Hollandse garnalenkroketjes

    12,50

    3 stuks – whiskysaus – tomatenconcassé

  • Ajam chili

    12,50

    gefrituurde kiphaasjes – chilisaus-gel – soja-sesamvinaigrette – frisée – rucola – cherrytomaatje

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

  • Ardennerham

    13,50

    meloenbolletjes – balsamico – frisée

  • Carpaccio van biologisch rund

    15,00

    basilicumolie of truffelmayonaise – pijnboompitjes – Parmezaan – rucola

  • Gerookte zalm

    16,00

    gerookte zalm – wakame – radijs – wasabimayonaise

  • Proeverij van Hollandse garnalen

    18,50

    Hollandse garnalencocktail – huisgemaakt garnalenkroketje – garnalensoepje – radijs – wasabimayonaise – whiskysaus

  • Rode bieten carpaccio *

    12,50

    walnoot – vegan feta – honing – basilicum sponscake

    * Vegetarisch

Vanwege restricties in de visserij is de prijs van Hollandse garnalen flink gestegen. Wij bieden daarom de Hollandse garnalen niet meer als los voorgerecht aan. Vraag gerust de bediening naar de mogelijkheden.

Salades

Salades

Onze maaltijdsalades worden geserveerd met gebakken aardappelen, frites of rösti. Tevens zijn onze salades als voorgerecht te bestellen.
  • Klassieke Caesar salade

    19,50

    als voorgerecht 12.50
    gerookte kip – ui – ei – ansjovis – croutons – Parmezaan – mosterdmayo

  • Salade ‘Tiède’

    20,50

    als voorgerecht 14.50
    gerookte Ierse zalm – kappertjes – ui – komkommer – gegrilld spek – gefrituurde uienringen – balsamico vinaigrette

  • Salade Geitenkaas *

    19,50

    als voorgerecht 12.50
    Machedoux – witlof – appel – radijs – komkommer – cherrytomaat – ui – walnoot – honing – frambozendressing

    * Vegetarisch
Vleesgerechten

Vleesgerechten

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met frites, gebakken aardappelen, salade en dagverse groente. Op verzoek serveren wij tevens appelmoes.
  • Drie mini schnitzels

    25,00

    doperwten mousseline – mini paprika – mini maïskolf – groentechips – saus naar keuze*

  • Varkenshaasmedaillons

    25,00

    doperwten mousseline – mini paprika – mini maïskolf – groentechips – saus naar keuze*

  • Entrecote

    31,00

    doperwten mousseline – mini paprika – mini maïskolf – groentechips – saus naar keuze*

  • Tournedos

    37,50

    doperwten mousseline – mini paprika – mini maïskolf – groentechips – saus naar keuze*

  • Kipsaté

    22,50

    komkommer – gebakken uitjes – atjar– kroepoek – pindasaus

  • Drie mini schnitzels 'Maison'

    26,50

    champignons – rode ui – tomaat – verse pepers – knoflook – kaas gegratineerd – doperwten mousseline – groentechips

  • Drie mini schnitzels 'Minerva'

    26,50

    ham – kaas gegratineerd – doperwten mousseline – groentechips – champignonroomsaus

  • ‘Smids’ pannetje

    26,50

    stukjes varkenshaas – doperwten mousseline – groentechips – saus naar keuze*

  • Varkenshaasmedaillons 'Gorgonzola'

    29,50

    champignons – rode ui – tomaat – verse pepers – knoflook – gorgonzola gegratineerd – doperwten mousseline – groentechips

  • Gewokte kipschotel

    26,50

    champignons – rode ui – taugé – verse pepers – rijst – kroepoek – ketjapsaus - doperwten mousseline – groentechips

  • Kipfilet 'Madrid'

    26,50

    champignons – rode ui – tomaat – verse pepers – knoflook – kaas gegratineerd – doperwten mousseline – groentechips

  • Pannetje 'Westerbroek'

    28,50

    biefstukpuntjes – doperwten mousseline – groentechips – saus naar keuze*

  • Kalfslever

    25,00

    ui – spekjes - doperwten mousseline – groentechips

  • Entrecote 'Barcelona'

    32,50

    champignons – rode ui – tomaat – verse pepers – knoflook – doperwten mousseline – groentechips

  • Tournedos 'Hussarde'

    39,50

    champignons – prei – kruidenboter – doperwten mousseline – groentechips

Saus naar keuze: champignonroom-, peper-, pinda-, stroganoff- of ketjapsaus

Grillgerechten

Grillgerechten

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met frites, gebakken aardappelen, salade en dagverse groente. Op verzoek serveren wij tevens appelmoes.
  • Biefstukspies 'Martini'

    32,50

    aardappelgratin – gegrilde tomaat – saus naar keuze

  • Entrecote 'Grillé'

    32,50

    aardappelgratin – gegrilde tomaat – saus naar keuze

  • Mixed Grill

    32,50

    ossenhaas – varkenshaas – sparerib – kuikenborstfilet – aardappelgratin – gegrilde tomaat – saus naar keuze

Keuze uit: pepersaus, bearnaisesaus of traditionele grillsaus met knoflookmayo en kruidenboter

Visgerechten

Visgerechten

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met frites, gebakken aardappelen, salade en dagverse groente. Op verzoek serveren wij tevens appelmoes.
  • Gebakken zalmfilet

    30,00

    haricot verts – paksoi – bospeen – cherrytomaat – citroen – zoete aardappelcrème – hollandaisesaus

  • Trio 'Lauwersoog'

    32,00

    zalmfilet – sliptong – Black Tiger gamba – bimi – bospeen – cherrytomaat – citroen – remouladesaus – saffraansaus

  • Stoofpotje ´zeezicht´

    22,50

    zalm – gamba – kabeljauw – mossel – Hollandse garnaal – haricot verts – bimi – bospeen – cherrytomaat – saffraansaus

  • Gebakken doradefilet

    28,50

    haricot verts – paksoi – bospeen – cherrytomaat – citroen – zoete aardappelcrème – hollandaisesaus

  • Gebakken sliptongen

    34,50

    drie sliptongen – bimi – bospeen – cherrytomaat – citroen – remouladesaus

  • Vangst van de week

    26,00

    met een bijpassend garnituur en saus

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met frites, gebakken aardappelen, salade en dagverse groente. Op verzoek serveren wij tevens appelmoes.
  • Mediteraanse quiche

    20,00

    geitenkaas – roerbakgroenten – rucola – tomatensaus

  • Saffraancouscous

    21,50

    gefrituurde brie – roerbakgroenten – tomatensaus

  • Vegan gewokte tofuschotel *

    20,00

    champignons – ui – verse pepers – tomaat – rijst – emping – ketjapsaus – doperwten mousseline – groentechips

    * Vegetarisch
  • Vegan burger *

    21,50

    no chicken burger – vegan cheddar – tomaat – augurk – vegan mayonaise

    * Vegetarisch
Timo Toekan

Timo Toekan

  • Kindermenu 3-gangen

    14,50

    Pomodori tomatensoepje

    Groninger mosterdsoepje

    ***
    Frites met keuze uit frikandel, hamburger, kipnuggets, vissticks of mini schnitzel

    Poffertjes met roomboter en poedersuiker

    Spaghetti Bolognese

    ***
    Kinderdessert