- Hotel Groningen-Westerbroek

Cultureel Groningen

Kalender

Groningen, dé cultuurstad van het noorden. Tevens een echte muziekstad; in verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film, bezoek één van de vele theatervoorstellingen of musea. 

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes. 

Mei

05 mei - Bevrijdingsfestival Groningen 
Dit jaar is het 73 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetters. Dit wordt gevierd met een feestelijk muzikaal programma op diverse podia, met internationale, nationale en locale acts. Op Bevrijdingsdag moet je in Groningen zijn. 

05 mei - Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, brood, eieren, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

19 t/m 21 mei - MultiCulinair Food Festival Groningen
Na vier succesvolle edities, vindt de vijfde editie van het ‘MultiCulinair Food Festival’ van 19 t/m 21 mei in Groningen plaats.

Gedurende het Pinksterweekeinde kan men genieten van een ongekend culinair spektakel voor jong en oud waar een ruime selectie van foodtrucks en streetfood chefs hun keuken komen presenteren. Het knusse Bernoulliplein zal worden omgetoverd tot een gezellig en toegankelijk openluchtrestaurant met eten, drinken, live muziek en workshops.

25 t/m 27 mei Festival Terug naar het begin
Op vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei laten bewoners en artiesten op festival Terug naar het begin een positief geluid horen uit de provincie Groningen. Met intieme optredens in historische kerkgebouwen, trekt het festival bezoekers uit heel Nederland. Maak een keuze uit een breed aanbod -muziek, theater en poëzie- en ga op ontdekkingsreis dwars door het Groninger landschap!

Terug naar boven

Juni

02 juni – Streekproductenmarkt Nienoord
Eten uit de streek betekent eten van het seizoen. In de kramen van Streekproductenmarkt Nienoord vind je elke eerste zaterdag van de maand bijzondere en lekkere producten uit de streek.  

02 juni – Groninginnedag
De tweede editie van de nationale terugkomdag ‘Groninginnedag’ staat vandaag op het programma, voor eenieder die iets heeft -of heeft gehad- met Groningen. In Brabant heb je carnaval, in Noord-Holland de kermis, maar wanneer spreek je af met je vrienden en vriendinnen om herinneringen op te halen en weer samen te genieten van de mooie zaken uit de stad? Dat kan tijdens Groninginnedag.

16 juni – Streekmarkt op Verhildersum
Fijnproevers kunnen elke derde zaterdag van de maand terecht op de Streekmarkt van Verhildersum. De markten vinden het hele jaar door plaats, ook in de winter.

21 t/m 23 juniSwingin’ Groningen
Op 21 juni start het festival met de Swingin’ Groningen Northern European Jazz Talent contest.
Wie wordt dit jaar uitroepen tot het talent van het jaar? Traditiegetrouw is er op vrijdag- en zaterdagavond een avondvullend programma. Dit jaar met live muziek vanaf diverse podia in de binnenstad. Op het programma staan zowel bekende artiesten als aanstormend talent.

23 juni – 40 Mijl Midzomernacht Wandeltocht
Op zaterdag 23 juni, vindt een unieke wandeltocht plaats over de dijken van het Reitdiep, langs het Lauwersmeer en over de zeedijk. Een buitengewone tocht door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland; het Lauwersmeer.

Gehele maand juniHet boerenleven van vroeger, Verhildersum
In de museumboerderij wordt uitgebreid aandacht besteed aan ‘het boerenleven in de 19e eeuw’. Een tentoonstelling over de eeuw van ontwikkeling en vernieuwing in de landbouw.

Evenementen Geopark de Hondsrug
Hotel Groningen-Westerbroek bevindt zich in het Hondsrug-gebied. Hieronder vindt u verschillende evenementen en activiteiten die u kunt bezoeken en ondernemen in nabij gelegen plaatsen. Voor meer informatie kijkt u op: Geopark de Hondsrug

Het is mogelijk deze activiteiten te ondernemen vanaf ons hotel en bent u uiteraard van harte welkom om na afloop een kop koffie of diner te nuttigen in ons restaurant.

Overig

Het Nederlands Stripmuseum te Groningen
In het Nederlands Stripmuseum ontmoet je strip- en tekenfilmhelden van vroeger en nu. Nergens anders vind je zo’n grote collectie met originele striptekeningen, stripboeken, spelletjes, filmpjes en meer!

In het Stripmuseum zie je onder andere hoe een stripverhaal tot stand komt. Je ontdekt dit aan de hand van echte tekeningen en schetsen, maar je kunt ook over de schouders van bekende tekenaars meekijken door middel van video-installaties. 


Elke tweede zaterdag van de maand is er een Ommelander markt in de stad Groningen.
Op deze markt kunnen bezoekers kennis maken met lokaal een (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Alleen met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen. 

Lokaal voedsel staat op nummer 1 op de markt maar dat is niet het enige. De Ommelander markt is een leuk uitje voor de hele familie. Daarnaast zijn er activiteiten die het verhaal van het platteland vertellen.

Koopzondagen
Sinds december 2014 openen bijna alle winkels in Groningen de deuren op elke zondag van de maand.

Terug naar boven
Wij maken gebruik van cookies.