Cultureel Groningen

Cultureel Groningen - Hotel Groningen-Westerbroek

Kalender

Groningen is een muziekstad, in verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film of een bezoek aan een van de vele theatervoorstellingen.

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes.

Mei - Hotel Groningen-Westerbroek

Mei

5 mei - Bevrijdingsfestival
Zoals elk jaar wordt er op 5 mei ook in Groningen weer volop feest gevierd om de vrijheid te vieren. Hoogtepunt is natuurlijk het bevrijdingsfestival in het Stadspark, waar ook deze keer weer een keur aan internationale, nationale en lokale artiesten zal optreden.

6 t/m 8 mei - Big Taste Festival
Ook dit jaar draait weer alles om het lekkerste eten onder het genot van een koel drankje, met vrienden genieten van al die heerlijke foodtrucks met ieder zijn eigen "signature dish". Daarnaast zorgen te gekke bands en groovy dj's voor de muzikale smaakmakers van dit foodtruck festival.

12 t/m 22 mei - Meikermis
De grootste en goedkoopste meikermis van het land strijkt weer neer in Groningen. Zowel op de Grote Markt als Vismarkt zijn tal van attracties te vinden.

13 t/m 15 mei - Multiculinair Foodfestival
Het MultiCulinair Food Festival is een ontdekkingsreis vol verrassingen, een avontuur, charmant, knus en intiem, een proeftuin en voedingsbodem voor nieuwe contacten. Het is een multicultureel eetfestijn, dat als doel heeft elkaar beter te leren kennen op het gebied van de verschillende culinaire specialiteiten

20 mei - Nacht van Groningen
Ook dit jaar is de Nacht van Groningen meer dan alleen een hardloopevenement. Het randprogramma biedt namelijk genoeg fun en entertainment voor familie, vrienden en kennissen. Hierover vindt je meer op website van Nacht van Groningen.

28 mei - Singer Songwriter Festival
In plaats van het Flower Power Festival wordt dit jaar in samenwerking met de Groninger Songwriter Circle (GSC) een singer-songwriter festival georganiseerd in het centrum van Veendam. Singer-songwriters die meedoen zijn onder andere J.R. Smith & The Meteorites, Lars Koehoorn en Bert Hadders.

Theater & voorstellingen

2 mei - Van der Laan & Woe
6 mei - Frank Boeijen
7 mei - Herman van Veen & Edith Leerkes
12 mei - Anastacia 
22 mei - Wonderland
28 mei - Dotan

 

 

 

 

Terug naar boven
Juni - Hotel Groningen-Westerbroek

Juni

3 t/m 5 juni - Festival OVERdeVLOED

Het gebied van ‘Kiek over Diek’ grenst aan het Werelderfgoed Waddenzee van UNESCO. Het is een bijzonder gebied dat het waard is om te bekijken en te beleven. Alle inwoners en ondernemers laten zien welke prachtige dingen ze te bieden hebben. Het festival wordt een regionaal festival vol feestelijkheden voor inwoners, ondernemers en – het liefst – alle Groningers.

Het is een gebied om te vieren en dat is precies wat er gaat gebeuren op 3, 4 en 5 juni met festival OVERdeVLOED.

3 t/m 6 juni - Festival de Culinaire Verleiding

Het Ebbingekwartier staat op 3, 4 en 5 juni weer helemaal vol met foodtrucks en eetkraampjes tijdens De Culinaire Verleiding. Van foodtrucks en eetstands, tot Surinaamse roti en Hollandse runderstoofpot; van biologisch tot lekker ongezond. Een culinaire happening voor foodliefhebbers, fijnproevers en kookgekken! 

4 t/m 5 juni Rapalje Zomerfolk Festival

Bezoekers kunnen zich op het middeleeuwse festival laten onderdompelen in Keltische sferen, met acts uit binnen- en buitenland, een uitgebreide markt en verschillende activiteiten.

Zondag 12 juni - GasTerra Ladiesrun

Op 12 juni 2016 vindt de 9e editie van de GasTerra Ladies Run plaats. Het is een hardloopevenement speciaal voor alle dames, als onderdeel van de landelijke Ladiesrun tour die ook Rotterdam, Utrecht en Eindhoven aandoet en het goede doel Pink Ribbon steunt. Het parcours van de GasTerra Ladiesrun Groningen gaat dwars door het centrum van Groningen, waar de Grote Markt volledig omgebouwd is tot Pink Plaza met een DJ, masseurs en stands.

18 en 19 juni - Waterweekend Blauwestad

Er is dit weekend van alles te doen. Van een botenmarkt van nieuwe en gebruikte boten en optredens tot een braderie en clinics zeilen, windsurfen, kanovaren en vissen. Er zijn ook speciale activiteiten voor de jongste bezoekertjes. Kinderen kunnen zich laten schminken, meedoen aan een zeilclinic of zich helemaal suf springen op een springkussen. Er is ook een vliegershow waarbij tientallen vliegers de lucht ingaan. ’s Avonds zijn de vliegers verlicht met lampjes.

25 en 26 juni - Westerwolde Wandelweekend 

Westerwolde is hét wandelgebied van het Noorden! Zaterdag is het struindag met een route van 10 km. Zondag kunnen de deelnemers kiezen uit verschillende routes. Onderweg kom je door schitterende natuurgebieden, prachtige beekdalen, verrassende landschappen en leuke dorpen met historische gebouwen. Niet voor niets is Westerwolde Nationaal cultuurhistorisch Landschap

 

Theater & voorstellingen

Vrijdag 3 juni - Daniel Romano
Dinsdag 7 juni - De Welwillenden
Woensdag 15 juni - St. Paul and The Broken Bones
Vrijdag 24 juni - Arjen Banach