Cultureel Groningen

Cultureel Groningen - Hotel Groningen-Westerbroek

Kalender

Groningen is een muziekstad, in verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film of een bezoek aan een van de vele theatervoorstellingen.

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes.

Juni

3 t/m 5 juni - MultiCulinair Food Festival
Het MultiCulinair Food Festival is hét culinaire en culturele food festival van Groningen en omstreken en wil de liefhebber van lekker eten op laagdrempelige wijze laten proeven hoe rijk en divers de Nederlandse cultuur op culinair gebied is. De bezoeker kan voor schappelijke prijzen genieten van verschillende en verrassende gerechtjes uit alle delen van de wereld. Surinaams, Grieks, Indisch, Amerikaans en Jamaicaans is een kleine selectie van de keukens die gepresenteerd worden.

4 t/m 5 juni Airshow Oostwold
Op 4 en 5 juni vindt de negende editie plaats van de Oostwold Airshow. Opnieuw twee dagen vol show en vermaak op vaak letterlijk hoog niveau.

Onder het motto ‘Time Flies’ kan je op 4 en 5 juni 2017 genieten van duizelingwekkende stunts, schitterende formaties warbirds en opvallende hedendaagse vliegtuigen. Het vliegprogramma, de static display en alle randactiviteiten, waaronder de airmarket en de medewerking van ruim zeventig re-enactors, vormen een perfecte combinatie voor jong en oud.

Kijk voor het volledige programma en toegangsprijzen op de site van de Oostwold Airshow.

05 juni 2017 - Dag van het kasteel 
Op tweede pinksterdag, 5 juni 2017, wordt voor de tiende keer de Dag van het Kasteel gehouden. Deze jubileumeditie heeft als thema ‘Rondom kasteel en buitenplaats’.

Wat is er mooier en spannender dan een kasteel of buitenhuis? Het zijn indrukwekkende, statige of juist sierlijke gebouwen. Architectonische hoogstandjes bovendien. Maar een kasteel of buitenhuis staat niet alleen. Er is vaak zoveel bijzonders te ontdekken rondom het hoofdgebouw: prachtige bouwhuizen of de voorburcht, een put, tuinornamenten, een eenzame boom, opgravingen, aangelegde vergezichten en veel meer.


10 en 11 juni - Slag om Bourtange
De Vesting Bourtange is op 10 en 11 juni gevuld met huurlingen en handelaren uit heel Europa, levendigheid en spanning, actie en vermaak! Spaansen tegenover Staatsen. Beleef het gevecht en het leven van toen.


10 en 11 juni - Het Groninger Molenweekend
Op zaterdag 10 en zondag 11 juni staat het ambacht van de molenaar centraal in het Groninger Molenweekend. Het publiek kan dan ontdekken hoe je een molen letterlijk in je vingers krijgt. Vanwege dit bijzondere ambacht heeft Nederland het molenaarsambacht bij de UNESCO voorgedragen als immaterieel erfgoed. 

15 t/m 17 juniSwingin' Groningen
Op 15,16 en 17 juni kan Groningen weer volop genieten van muziek, want dan vindt de 23e editie van Swingin’ Groningen plaats. Ook dit jaar wordt het publiek weer getrakteerd op crossovermuziek zoals funk, soul en groove en alle andere muziekstromen die zijn ontstaan vanuit de jazz.

17 en 18 juni - Waterweekend Blauwestad
Ook als je zelf geen waterbenen hebt, is het WaterWeekend Blauwestad een feest. Op 17 en 18 juni zijn er zeilwedstrijden, demonstraties, clinics, optredens en vooral veel, heel veel boten. Het weekend vindt plaats op en rond het Oldambtmeer.

Er is dit weekend van alles te doen. Van een botenmarkt van nieuwe en gebruikte boten en optredens tot een braderie en clinics zeilen, windsurfen, kanovaren en vissen. Er zijn ook speciale activiteiten voor de jongste bezoekertjes. 

De activiteiten vinden plaats in Jachthaven Midwolda, Reiderhaven Beerta, Jachthaven Beerta, Havenkwartier Blauwestad en Jachthaven De Rensel Winschoten.


Evenementen Geopark de Hondsrug
Hotel Groningen-Westerbroek bevindt zich in het Hondsrug-gebied. Hieronder vindt u verschillende evenementen en activiteiten die u kunt bezoeken en ondernemen in nabij gelegen plaatsen. Voor meer informatie kijkt u op: Geopark de Hondsrug

Het is mogelijk deze activiteiten te ondernemen vanaf ons hotel en bent u uiteraard van harte welkom om na afloop een kop koffie of diner te nuttigen in ons restaurant.

 

Juli

07 t/m 09 juli - De Culinaire Verleiding
Het Noorderplantsoen staat op 7, 8 en 9 juli helemaal vol met foodtrucks en eetkraampjes tijdens De Culinaire Verleiding. Van foodtrucks en eetstands, tot Surinaamse roti en Hollandse runderstoofpot; van biologisch tot lekker ongezond. Een culinaire happening voor foodliefhebbers, fijnproevers en kookgekken! 

Het festival biedt meer dan eten alleen. De bezoekers kunnen meedoen aan verschillende (culinaire) workshops, er is muziek en ook aan vermaak voor de kleintjes is gedacht. Bovendien zijn er optredens van diverse bands en stand-up comedians.

08 juli - Sprinkussenfestival 18+
In het tweede weekend van Juli staat er een bijzonder evenement op het programma, en wel het Springkussen Festival Groningen. Bereid je voor op meer dan 15.000 vierkante meter springplezier, top DJ's, heerlijk eten, veel gekkigheid en nog veel meer. Tickets vanaf € 17,50. Waar? Stadspark Groningen, vanaf 13:00 uur. 

09 juli - Zeldzaam mooie markt
Op koopzondag 9 juli is de zevende editie van de zeldzaam mooie markt op de Vismarkt in Groningen. Het is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen.

Honderd kraampjes met voor ieder wat wils. Van kunst tot houten speelgoed, tot tassen, knuffels, kleding en meer. Op de markt vind je niet alleen allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook andere bijzondere spulletjes zoals vintage en retro-artikelen. 

21 t/m 27 juli - Schildweek
Zeilvereniging Schildmeer (ZVOSS) organiseert al 72 jaar de Schildweek. De Schildweek is één van de populairste zeilweken van Nederland. De 72e Schildweek wordt dit jaar van 21 juli t/m 27 juli gehouden op het Schildmeer vanuit het clubhuis van de zeilvereniging (Roegeweg 3a te Steendam).

Samen met de plaatselijke ondernemers is er een groot feest tijdens de Schildweek met livemuziek & DJ's. Daarnaast zijn er diverse zeilwedstrijden, is er een BBQ en test je je kennis tijdens de spelquiz. 

 

 

Augustus

14 t/m 18 augustus - KEI-Week

De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en Stenden Hogeschool. Deze week is de perfecte gelegenheid om de stad met al haar mogelijkheden te leren kennen en zo alle aspecten van het studentenleven te ontdekken.

17 t/m 27 augustus - Noorderzon

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.


25 en 26 augustus -
 ZomerJazzFietsTour

In meer dan dertig jaar is de ZomerJazzFietsTour uitgegroeid tot een sieraad in festivalland. De laatste zaterdag van augustus is het weer tijd om te kiezen tussen de fietsroutes door het prachtige Reitdiepdal, ten noordwesten van stad Groningen. Er zijn verschillende concerten te bezoeken in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Vijf fietsroutes gaan dwars door dit gevarieerde programma vol actuele jazz en improvisatiemuziek uit binnen- en buitenland

27 en 28 augustus - Grachtenfestijn

Op en rond de Groningse grachten is er volop feest tijdens het laatste weekend van augustus. De Diepenring is dan het decor van de vijfde editie van het Grachtenfestijn. Tijdens dit grootse grachtenfestijn vinden diverse activiteiten plaats op en rondom de grachten: live muziek, een optocht van sloepen, boten wedstrijd, een visserij evenement en meer.  Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt tijdens het festival. De organisatie streeft ernaar om van het Grachtenfestijn het meest duurzame festival van Nederland te maken.  

28 augustus - Gronings Ontzet

Ter ere van het Groningens Ontzet, ook wel bekend als ‘Bommen Berend’ naar de bisschop van Münster die de stad in 1672 belegerde, vinden er in Groningen elk jaar op 28 augustus tal van feestelijkheden plaats. Via verschillende publieksactiviteiten vragen deze partijen aandacht voor de historische achtergrond van de viering in Groningen. Vaste onderdelen zijn de Zomerkermis, 't Peerdespul en een grote vuurwerkshow. 

Overig

Het Nederlands Stripmuseum te Groningen
In het Nederlands Stripmuseum ontmoet je strip- en tekenfilmhelden van vroeger en nu. Nergens anders vind je zo’n grote collectie met originele striptekeningen, stripboeken, spelletjes, filmpjes en meer!

In het Stripmuseum zie je onder andere hoe een stripverhaal tot stand komt. Je ontdekt dit aan de hand van echte tekeningen en schetsen, maar je kunt ook over de schouders van bekende tekenaars meekijken door middel van video-installaties. 


Elke tweede zaterdag van de maand is er een Ommelander markt in de stad Groningen.
Op deze markt kunnen bezoekers kennis maken met lokaal een (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Alleen met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen. 

Lokaal voedsel staat op nummer 1 op de markt maar dat is niet het enige. De Ommelander markt is een leuk uitje voor de hele familie. Daarnaast zijn er activiteiten die het verhaal van het platteland vertellen.

Koopzondagen
Sinds december 2014 openen bijna alle winkels in Groningen de deuren op elke zondag in de maand.

Terug naar boven
Wij maken gebruik van cookies.