Cultureel Groningen

Cultureel Groningen - Hotel Groningen-Westerbroek

Kalender

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes.

Groningen is een muziekstad, in verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film of een bezoek aan een van de vele theatervoorstellingen.

 

Februari - Hotel Groningen-Westerbroek

Februari

3 t/m 7 januari - IFFR in Groningen
Noordelijke filmadepten die zich de reis naar de Maasstad willen besparen, Randstedelijke filmliefhebbers die wel eens wat anders willen en andere bioscoopbezoekers die vanuit hun bioscoopstoel een trip willen maken naar verre streken, zijn allen van harte welkom op de 20ste Groningse pocketeditie van IFFR. Een selectie van het nieuwe, internationale filmaanbod met festivalhoogtepunten en gloednieuwe cinematografische verrassingen uit alle uithoeken van de wereld.

27 en 28 januari - De Culinaire Verleiding
De Culinaire Verleiding is een culinair event in Groningen waarbij verschillende keukens en foodtrucks hun specialiteiten komen tonen aan een groot publiek. Op 27 en 28 februari strijkt de Culinaire Verleiding neer in de Martiniplaza. Van foodtrucks en eetstands, tot Surinaamse roti en Hollandse runderstoofpot; van biologisch tot lekker ongezond. Een culinaire happening voor foodliefhebbers, fijnproevers en kookgekken! 

Voorstellingen en optredens

5, 19 en 27 februari - Noord Nederlands Orkest
Vrijdag 5 februari - Cabarestafette
Zondag 7 februari - Joshua Radin 
Dinsdag 9 februari - Romeo en Julia
Vrijdag 12 februari - Sandra van Nieuwland
15 en 16 februari - Plien en Bianca
Zondag 21 februari - Simone Kleinsma

 

 

 

 

 

Overig - Hotel Groningen-Westerbroek

Overig

David Bowie is - Groninger Museum
11-12-15 tot 13-03-2016
Beleef de beroemde tentoonstelling David Bowie is in het Groninger Museum, samengesteld door het Victoria and Albert Museum in Londen.  In deze zinnenprikkelende multimediale ervaring ziet u meer dan 300 objecten uit het persoonlijke archief van David Bowie. Bowie bewaarde handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s, ontwerpen van albums en ander zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar. De tentoonstelling is op wereldtour en heeft na Londen al de steden Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago en Parijs bereikt. Na Melbourne zal David Bowie is nog één keer Europa aandoen: Groningen.

 Elke tweede zaterdag van de maand is er een Ommelander markt in de stad Groningen.
Op deze markt kunnen bezoekers kennis maken met lokaal een (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Alleen met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen.
Lokaal voedsel staat op nummer 1 op de markt maar dat is niet het enige. De Ommelander markt is een leuk uitje voor de hele familie. Daarnaast zijn er activiteiten die het verhaal van het platteland vertellen.

Koopzondagen
Sinds december 2014 openen bijna alle winkels in Groningen de deuren op elke zondag in de maand.

Terug naar boven