Cultureel Groningen

Cultureel Groningen - Hotel Groningen-Westerbroek

Kalender

Groningen, dé cultuurstad van het noorden. Een echte muziekstad. In verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film of een bezoek aan een van de vele theatervoorstellingen.

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes.

December

15 t/m 17 december - WinterWelVaart 
Wie in december op zoek is naar onvervalste winterse gezelligheid is bij WinterWelVaart aan het juiste adres. Sfeervol verlichte schepen, een knusse kerstmarkt, live muziek en glühwein: op dit jaarlijkse evenement heerst een op en top gezellige en vooral winterse sfeer. 

Gehele maand december - IJsbaan, Grote Markt 
Ook dit jaar wordt de Grote Markt weer omgetoverd tot een mega ijsbaan! Vanaf 16 november kunnen jong en oud de ijzers weer onderbinden. De ijsbaan blijft staan tot en met 7 januari en daarmee kan er op de Grote Markt maar liefst 53 dagen achter elkaar naar hartenlust gezwierd en gezwaaid worden.

Gehele maand decemberKerstmarkten
Groningen staat bol van de kerstevenementen. ‘Grunnen’ ontwikkelt zich jaarlijks op het gebied van kerst. De stad van de bekende Martinitoren heeft dit jaar een paar markten die je zeker moet bezoeken wanneer je naar het noorden rijdt. Zo is er een evenement in de Martinikerk en is er een Zweedse kerstmarkt. Ook heeft Groningen het evenement WinterWelVaart en de kerstmarkt aan de  Hooge der A en Lage der A.

Meer informatie over tijden, data en locaties vindt u hier

Gehele maand december - Geopark de Hondsrug, activiteiten
Er is veel te zien, doen en beleven in het Hondsruggebied!
Een aantal parnters van het park en het park zelf, hebben alle activeiten gebundeld en weergegeven in één kalender. 

Bekijk hier de kalender met leuke uitjes, wandelingen en wildplukmomenten. 

 


Tip: kerstmarkt Bourtange 

 

Januari

01 t/m 07 januari - Groningen on Ice
De eerste week van het jaar is tevens de laatste week waarin u een rondje kunt schaatsen op de Grote Markt. 

Dagelijks geopend van 11:00 tot 23:00 uur. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 4,00 (eigen schaatsen) en € 7,00 (inclusief schaatshuur). Wil je vaker schaatsen? Koop dan een voordelige vijf-rittenkaart. 

17 t/m 20 januari - Eurosonic Noorderslag 
Tijdens Eurosonic Noorderslag, van 17 tot en met 20 januari 2018, is Groningen het centrum van de muziekindustrie. Met de vele Europese acts die op het festival hun talenten laten zien, is Eurosonic het grootste showcasefestival van Europa. Meer informatie vind je hier. 

17 t/m 19 januari - Grunnsonic 
Grunnsonic is het voor iedereen gratis toegankelijke showcasefestival van Groningse acts georganiseerd door POPgroningen dat tegelijk en in samenwerking met Eurosonic plaatsvindt.

Grunnsonic maakt het mogelijk dat liefhebbers die geen kaartje konden bemachtigen voor Eurosonic Noorderslag ook een uitstekend muzikaal weekend kunnen hebben.

26 t/m 31 januari - Nationaal Theaterweekend
Met meer dan 220 voorstellingen en ruim 150 extra activiteiten in 70 theaters, is het Nationaal Theaterweekend met recht het leukste weekend van het jaar te noemen. 

Op 26, 27 en 28 januari 2018 doet Cultuurhuis De Klinker weer mee met het Nationaal Theaterweekend. Tijdens dit speciale weekend biedt De Klinker u maar liefst zeven voorstellingen (cabaret, familie en muziek) die u elk voor slechts € 10,- kunt bezoeken. Op deze manier krijgt iedereen kans om voor een kleine prijs kennis te maken met theater. 

Kaarten zijn te koop bij de theaterkassa van Cultuurhuis De Klinker of via www.indeklinker.nl

vanaf 31 januariInternational Film Festival 

Het bekende Rotterdamse filmfestival is al jaren de Nederlandse radar voor het signaleren van stromingen, trends en grote talenten in de internationale filmwereld. Het festival komt ook dit jaar naar Groningen en heeft een neus voor eigenzinnig werk van jonge regisseurs uit alle hoeken van de wereld, maar toont natuurlijk ook de grote successen van andere internationale festivals. Een mooie dwarsdoorsnede van al dit aanbod is tussen 31 januari en 4 februari 2018 in Groningen te zien. 

Overig

Het Nederlands Stripmuseum te Groningen
In het Nederlands Stripmuseum ontmoet je strip- en tekenfilmhelden van vroeger en nu. Nergens anders vind je zo’n grote collectie met originele striptekeningen, stripboeken, spelletjes, filmpjes en meer!

In het Stripmuseum zie je onder andere hoe een stripverhaal tot stand komt. Je ontdekt dit aan de hand van echte tekeningen en schetsen, maar je kunt ook over de schouders van bekende tekenaars meekijken door middel van video-installaties. 


Elke tweede zaterdag van de maand is er een Ommelander markt in de stad Groningen.
Op deze markt kunnen bezoekers kennis maken met lokaal een (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Alleen met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen. 

Lokaal voedsel staat op nummer 1 op de markt maar dat is niet het enige. De Ommelander markt is een leuk uitje voor de hele familie. Daarnaast zijn er activiteiten die het verhaal van het platteland vertellen.

Koopzondagen
Sinds december 2014 openen bijna alle winkels in Groningen de deuren op elke zondag van de maand.

Terug naar boven
Wij maken gebruik van cookies.