Direct naar de contentDirect naar de footer
;

Kalender

Groningen, dé cultuurstad van het noorden. Tevens een echte muziekstad; in verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film, bezoek één van de vele theatervoorstellingen of musea.

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes.

Afbeeldingsresultaat voor Groningen on iceNOVEMBER

17 november – Intocht Sinterklaas
Ook dit jaar weet Sinterklaas Groningen weer te vinden. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren zaterdag 17 november in de stad. Ze komen aan in hun grote stoomboot, die bomvol ligt met pakjes en cadeautjes. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door de binnenstad. Klik hier voor meer informatie.

18 november – Groningen on ice
Ook dit jaar wordt de Grote Markt weer omgetoverd tot een mega ijsbaan! Vanaf 16 november kunnen jong en oud de ijzers weer onderbinden. De ijsbaan blijft staan tot en met 7 januari en daarmee kan er op de Grote Markt maar liefst 53 dagen achter elkaar naar hartenlust gezwierd en gezwaaid worden.

25 november - Hel van het Noorden roeiwedstrijd

25 november - ​​​Within Temptation European Tour
Within Temptation heeft deze week een grote Europese tour aangekondigd die in de herfst van 2018 zal plaatsvinden. De tour brengt de band naar 33 steden in 18 landen, waaronder 25 november 2018 naar MartiniPlaza.

Afbeeldingsresultaat voor winterwelvaart

DECEMBER

Gehele maand december – Kerstmarkten
Groningen staat bol van de kerstevenementen. ‘Grunnen’ ontwikkelt zich jaarlijks op het gebied van kerst. De stad van de bekende Martinitoren heeft dit jaar een paar markten die je zeker moet bezoeken wanneer je naar het noorden rijdt. Zo is er een evenement in de Martinikerk en is er een Zweedse kerstmarkt. Ook heeft Groningen het evenement WinterWelVaart en de kerstmarkt aan de Hooge der A en Lage der A.