Direct naar de contentDirect naar de footer

Kalender

Groningen, dé cultuurstad van het noorden. Tevens een echte muziekstad; in verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film, bezoek één van de vele theatervoorstellingen of musea.

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes.

Dag van het wad

29 jun 2019

Tijdens de Dag van het Wad staan we stil bij het unieke gebied en gelijk ook de kwetsbare kant hiervan. Als bezoeker kun je via uiteenlopende evenementen kennis maken met de Waddenzee. Op een manier die misschien wel nieuw is voor jou.

Lees meer

Dichters in de Prinsentuin

12 jul 2019

Dichters in de Prinsentuin verwelkomt van 12 tot en met 14 juli meer dan zeventig dichters in Groningen. Na de openingsavond met jong talent uit binnen- en buitenland en de gelauwerde kanonnen Tsead Bruinja en Radna Fabias zal de ommuurde Prinsentuin een bruisende oase worden waar je kan proeven wat de Nederlandse poëzie allemaal te bieden heeft.

Lees meer

Festival Hongerige Wolf

12 jul 2019

Het microscopische dorpje Hongerige Wolf, dat aan de laatste weg van Nederland ligt – als je nog verder doorrijdt of –loopt kukel je de Waddenzee in – wordt 12, 13 en 14 juli weer getransformeerd tot vruchtbare festivalgrond. The sky is the limit op dit ongecultiveerde festival. De bewoners zijn er nuchter en gastvrij, de omgeving uitgestrekt zo ver je kijken kunt. Dit is Festival Hongerige Wolf. Aards. Weids.

Lees meer

Coopluydenmarkt Appingedam

02 aug 2019

Zomers festival in middeleeuwse stijl in het sfeervolle historische centrum van Appingedam. Naast de markt is er veel theater, muziek, dans en zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. In 2019 viert de Coopluydenmarkt het 30-jarig bestaan met veel nieuwe optredens. Tevens wordt er dit jaar weer een stadsomroepersconcours georganiseerd met deelnemers uit binnen en buitenland.
Lees meer

KEI-week

12 aug t/m 16 aug 2019

De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en Stenden Hogeschool.
Lees meer

Noorderzon

15 aug t/m 25 aug 2019

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.
Lees meer

Groningens Ontzet

28 aug 2019

Ter ere van het Groningens Ontzet, ook wel bekend als ‘Bommen Berend’ naar de bisschop van Münster die de stad in 1672 belegerde, vinden er in Groningen elk jaar op 28 augustus tal van feestelijkheden plaats.
Lees meer

Pura Vida openluchtconcert

31 aug 2019

Toegang tot het evenement is gratis. Op de locatie in Blauwestad kunnen bezoekers bovendien klapstoeltjes huren om op deze manier zittend te kunnen genieten van het concert. Het is natuurlijk ook toegestaan om zelf een stoel mee te nemen, op een picknickkleed te gaan zitten of om te blijven staan. Erbij zijn is meemaken.
Lees meer

Accordeon Festival Hoogezand-Sappemeer

13 oktober 2019

Op zondag 13 oktober kunt u genieten van een gezellige middag met top-accordeonisten uit het binnen- en buitenland met gastoptredens van o.a. Eric Bouvelle, 't Rembrandt Duo en Roger Pluymers. Daarnaast zijn er diverse stands met nieuwe en gebruikte accordeons, demonstraties en nog veel meer. Dit jaar vieren ze hun 25 jarig jubileum!

Klik hier voor meer informatie en om te reserveren