Direct naar de contentDirect naar de footer

Kalender

Groningen, dé cultuurstad van het noorden. Tevens een echte muziekstad; in verschillende cafés is regelmatig live muziek te horen. Maar natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film, bezoek één van de vele theatervoorstellingen of musea.

Befaamd om zijn universiteit, de Martinitoren en het Groninger Museum. Beleef de spannende straatjes met exclusieve winkels en gezellige kroegjes.

Pinksterfeest en Vlaggetjesdag Zoutkamp

07 jun t/m 10 jun 2019

Tijdens Pinksteren kan men zich in Zoutkamp vermaken met zo’n 25 met vlaggetjes versierde garnalenvissersboten. Bijzonder: het is een van de weinige keren per jaar dat vrijwel de gehele Zoutkamper vloot ‘binnen’ ligt.
Lees meer

Lauwersmeer Kennedymars

01 jun 2019

De Lauwersmeer Kennedymars is een wandeltocht van 80 kilometer die binnen 20 uur gelopen dient te worden. Deze wandeltocht is vernoemd naar de Amerikaanse president John F. Kennedy (1917-1963) en wordt in veel Nederlandse plaatsen jaarlijks georganiseerd.
Lees meer

Oostwold Airshow

09 jun t/m 10 jun 2019

Met bijna 25.000 bezoekers is de Oostwold Airshow uitgegroeid tot het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. Ook het randprogramma op de grond met o.a. displays van re-enactors en indrukwekkende tractoren is uniek.
Lees meer

Venice

Venice

13 juni 2019

De Oosterpoort en Venice, dat is als twee handen op een buik. Viermaal wist de band De Oosterpoort te vullen met een warmte, die de temperaturen van hun thuisbasis Californië oversteeg. Donderdag 13 juni komen de mannen van de Lennon-familie opnieuw naar Groningen en dat is altijd weer goed nieuws voor hun enorme schare fans en alle andere liefhebbers van de Californian sound à la Crosby, Stills, Nash & Young.
Lees meer

Coopluydenmarkt Appingedam

02 aug 2019

Zomers festival in middeleeuwse stijl in het sfeervolle historische centrum van Appingedam. Naast de markt is er veel theater, muziek, dans en zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. In 2019 viert de Coopluydenmarkt het 30-jarig bestaan met veel nieuwe optredens. Tevens wordt er dit jaar weer een stadsomroepersconcours georganiseerd met deelnemers uit binnen en buitenland.
Lees meer

KEI-week

12 aug t/m 16 aug 2019

De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en Stenden Hogeschool.
Lees meer

Noorderzon

15 aug t/m 25 aug 2019

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.
Lees meer

Groningens Ontzet

28 aug 2019

Ter ere van het Groningens Ontzet, ook wel bekend als ‘Bommen Berend’ naar de bisschop van Münster die de stad in 1672 belegerde, vinden er in Groningen elk jaar op 28 augustus tal van feestelijkheden plaats.
Lees meer

Pura Vida openluchtconcert

31 aug 2019

Toegang tot het evenement is gratis. Op de locatie in Blauwestad kunnen bezoekers bovendien klapstoeltjes huren om op deze manier zittend te kunnen genieten van het concert. Het is natuurlijk ook toegestaan om zelf een stoel mee te nemen, op een picknickkleed te gaan zitten of om te blijven staan. Erbij zijn is meemaken.
Lees meer