Direct naar de contentDirect naar de footer

(Groeps)activiteiten

Er is ontzettend veel in deze omgeving te doen. Onderbreek uw meerdaagse congres of vergadering eens met een van onze originele groepsuitjes. Wij helpen u graag met het organiseren van uw evenement met vrienden, collega's of familie.

 • Wadlopen

  De zee geeft, de zee neemt. Dit gezegde wordt op het Wad tweemaal per dag een feit, namelijk bij eb en bij vloed: land en zee. Voor u is er een mogelijkheid om met dit unieke natuurgebied kennis te maken, door te gaan wadlopen. Zeehondjes zoeken en genieten van de unieke natuur van het wad. Een drie uur durende zwerftocht over het wad van acht kilometer onder begeleiding van een gids.
 • Rondvaart

  Vanaf het water ziet alles er anders uit. Laat u lekker meevoeren om Groningen eens van een hele andere kant zien. In de stad Groningen biedt de diepenring met het Groninger Museum, het scheepvaartmuseum en de eeuwenoude pakhuizen een prachtige aanblik vanaf het water. Om de drukte van de stad te ontvluchten is het mogelijk om de tocht richting het Hoornse- Zuidlaarder- of Paterswoldsemeer voort te zetten.

Beklimmen van de Martinitoren

Beklimmen van de Martinitoren

Beklim de Martinitoren tijdens een bezoek aan Groningen. Voor de inwoners van de stad heeft de toren de bijnaam ‘d’Olle Grieze’. De toren heeft de bijnaam te danken aan de huidige kleur van het verweerde Bentheimer zandsteen. De toren is het symbool van de stad en is met haar 97 meter hoogte en 311 treden vrijwel dagelijks te beklimmen. Ontdek Groningen en geniet van het uitzicht.

 • Fietstochten

  Ontdek Groningen en Drenthe met de fiets, een prachtige omgeving voor jong en oud. Naast een fietsroute vanuit het hotel, via Haren, naar de stad Groningen zijn er tal van mogelijkheden om de uitgestrekte natuur te ontdekken. Er is een uitgebreid fietsnetwerk, u fietst van knooppunt naar knooppunt over de mooiste paden. In het hotel zijn routes te verkrijgen en kunt u ook een (elektrische) fiets huren. Neemt u zelf uw fiets mee naar het hotel? Deze kunt u kosteloos bij ons stallen in de (afgesloten) fietsenstalling. Bekijk hier een aantal fietsroutes die vanuit het hotel vertrekken:

 • Rondleidingen en stadswandelingen

  Kennismaken met een stad of regio houdt in dat naast de bekende bezienswaardigheden ook de onbekende, onverwachte en verrassende bezienswaardigheden en "plekjes" in de stad en provincie Groningen bezocht worden. U maakt op deze manier kennis met de onbekende, onverwachte en verrassende plekjes in de stad en omgeving; de gidsen kunnen u allerlei interessante en leuke wetenswaardigheden vertellen.

Orchideeëntuin Haren

Orchideeëntuin Haren

Een lezing over het kweken van orchideeën over het algemeen en het kweken van de huiskamer orchideeën, vervolgt door een kopje koffie of thee en een rondleiding door de orchideeëntuin. Het totale programma duurt ongeveer 1,5 uur. Maar kan aangepast worden. Ook kunt u hier terecht voor bloemwerk, bloemstukken, bloemenbonnen, cadeau's en natuurlijk heel veel soorten orchideeën, maar ook kamerplanten en tuinplanten.

 • FC Groningen

  In 2006 maakte FC Groningen de overstap naar een nieuw onderkomen, dat twee jaar later werd uitgebreid tot een stadion met een capaciteit van 22.550 zitplaatsen. Met de overgang van het roemruchte Stadion Oosterpark naar het fonkelnieuwe hypermoderne stadion werd een nieuw hoofdstuk geschreven in de Groninger profvoetbalperiode die in 1954 begon. Tijdens een rondleiding laat FC Groningen alle aansprekende ruimtes van het nieuwe stadion zien.

 • Distilleerderij Hooghoudt

  Ga langs bij de distilleerderij voor een rondleiding, workshop of gezellig uitje met het team of bedrijf. Ze kunnen u wel van alles vertellen, maar het is natuurlijk veel leuker (en lekkerder!) om Hooghoudt écht te ontdekken. Hooghoudt biedt verschillende arrangementen aan om te proeven en om de distilleerderij te ervaren.

Ontdekkingstocht met ... streekproducten

Ontdekkingstocht met ... streekproducten

Proef Groningen/Drenthe is een veelzijdige fiets- of autoroute door het UNESCO geopark 'De Hondsrug'. Tijdens deze tocht ontdekt u het natuurschoon van Zuid Groningen en de kop van Drenthe, prachtige bossen, romantische meertjes en historische dorpjes. Gecombineerd met 3 smaakvolle tussenstops bestaande uit streekproducten en een gastvrije ontvangst, ervaart u deze regio op z'n best.

Maatwerk

Maatwerk

Heeft u zelf al een idee of wilt u meerdere activiteiten combineren? Neem dan contact met ons op.

Kijk ook eens onder Family en Fun voor nog meer activiteiten en parken in de omgeving!