Direct naar de contentDirect naar de footer
Schiermonnikoog
Schiermonnikoog

ONTSPAN OP SCHIER..

Schiermonnikoog is het meest noordelijke bewoonde waddeneiland van Nederland. Het eiland is ongeveer 18 km lang en 3 km breed. Er wonen bijna 1000 mensen.

Jaarlijks wordt het eiland bezocht door ongeveer 300.000 gasten. Een groot deel daarvan is dagtoerist. Schiermonnikoog is erg geschikt voor een dagbezoek omdat de vaartijd van de boot maar 45 minuten bedraagt.

Schiermonnikoog is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Alleen degenen die een vergunning hebben mogen hun auto meenemen naar het eiland. Het eiland heeft een gevarieerd landschap, een uitbundige plantengroei en een rijke vogelstand. In alle jaargetijden is het de moeite waard om een bezoek aan het eiland te brengen; ieder jaargetijde heeft zijn charme. Elke bezoeker met respect voor de natuur is er welkom.

Het vervoer van het hotel naar Lauwersoog is op eigen gelegenheid. De afstand is circa 50 kilometer.

Veerboot
De veerboot naar Schiermonnikoog vertrekt vanuit Lauwersoog, op de grens van Friesland en Groningen. Bekijk de actuele dienstregeling

* voor slechts € 6,- per dag parkeert u uw auto overdekt of in de open lucht. En dat op amper 100 meter van de veerdienst naar Schiermonnikoog. Een parkeerplek reserveren is niet mogelijk.