Direct naar de contentDirect naar de footer

Uitagenda

Groningen, dé cultuurstad van het noorden. Tevens een echte muziekstad; in verschillende cafés (en nu ook op het terras) is regelmatig live muziek te horen. Ook zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film, bezoek één van de vele theatervoorstellingen of een musea.

Wij hebben de tips hieronder op een rijtje gezet maar uiteraard is er veel nog meer te doen! Kijk op VisitGroningen voor overige evenementen, tentoonstellingen, muziek en theater in de omgeving.

Groningen City Running: Running Tours en Walking Tours
Ontdek hardlopend of wandelend de stad Groningen tijdens een city tour. De gids neemt je hard (lopend) mee langs de bekende en minder bekende plekken van onze bruisende stad. Luister naar anekdotes en leer over de geschiedenis.

  • Elke vrijdag, zaterdag en zondag 09.00 - 19.00 uur

The Art of Aardman, Shaun the Sheep and friends
Het in Bristol gevestigde Aardman Animations is de studio achter bekende animatiefiguren- en films als Shaun the Sheep, Chicken Run en Wallace and Gromit. Al meer dan 40 jaar maakt de studio animaties, films en reclame-commercials. Dit leverde tien Oscar nominaties op, waarvan ze er vier wonnen. In de expositie krijgen de bezoekers een uniek kijkje achter de schermen in het creatieve proces rondom het maken van animatiefiguren en -films.

  • t/m 9 mei 2021

Wakawaka! 40 Jaar PAC-MAN
De eerste potloodschetsen, PAC-MAN-posters en collectors items!

Als enige museum in Europa krijgt Storyworld officieel toestemming en medewerking van de Japanse videogamestudio BANDAI NAMCO Entertainment Inc. om objecten tentoon te stellen voor publiek. De expo bevat daardoor onder meer de eerste potloodschetsen van PAC-MAN en de eerste Japanse PAC-MAN-posters en -advertenties.

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 10 januari 2021