Direct naar de contentDirect naar de footer

Uitangenda

Groningen, dé cultuurstad van het noorden. Tevens een echte muziekstad; in verschillende cafés (en nu ook op het terras) is regelmatig live muziek te horen. Ook zijn er genoeg andere mogelijkheden: een avondje naar de film, bezoek één van de vele theatervoorstellingen of een musea.

Wij hebben de tips hieronder op een rijtje gezet maar uiteraard is er veel nog meer te doen! Kijk op VisitGroningen voor overige evenementen, tentoonstellingen, muziek en theater in de omgeving.

Groningen City Running: Running Tours en Walking Tours
Ontdek hardlopend of wandelend de stad Groningen tijdens een city tour. De gids neemt je hard (lopend) mee langs de bekende en minder bekende plekken van onze bruisende stad. Luister naar anekdotes en leer over de geschiedenis.

  • Elke vrijdag, zaterdag en zondag 09.00 - 19.00 uur

Fietstour Rondje Stad! Groningen
Elke zaterdag kan er mee gefietst worden tijdens de fietstour Rondje Stad! Alle highlights van de stad komen voorbij: de Martinitoren, het Groninger Museum, het nieuwe Forum Groningen, het hoofdstation, de Grote Markt, de Vismarkt, het Hoge en Lage der A, de hofjes, het Noorderplantsoen en het Peerd van Ome Loeks. De gids laat u niet alleen deze bekende plekken maar ook de minder bekende plekjes van Groningen zien.

  • Elke zaterdagochtend om 10.30 uur.

Wandeling Punt van Reide
Ontdek in deze wandeling de unieke natuur en cultuur van de Punt van Reide.

  • Zondag 11 oktober 13.00 - 15.30 uur

Struinen langs de Dollard
Een “struuntocht” voor gezinnen met kinderen op de basisschool.

  • Zondag 25 oktober 13.30 - 15.30 uur

Glorious Fight Events presents Enfusion
Op 21 november wordt MartiniPlaza omgebouwd tot een vechtsportarena waarin de atleten hun beste skills zullen tonen. Glorious Fight Events “The COVID-19 Edition” is een internationaal vechtsportevenement dat live wordt uitgezonden in meer dan 45 landen.

  • Zaterdag 21 november om 14.00 uur

The Rolling Stones in Groningen
The Rolling Stones – Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling over de beroemde band. De meer dan 400 originele objecten en interactieve technologieën geven inzicht in de fascinerende vijftigjarige geschiedenis van de band. Van nooit eerder getoonde persoonlijke eigendommen, zeldzame instrumenten, audiovisueel beeldmateriaal, dagboeken, posters en platenhoezen tot stagedesign en fashion. De tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met het management van de Rolling Stones, gastcurator Ileen Gallagher en de bandleden zelf.

  • 14 november 2020 t/m 28 februari 2021