Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze filosofie

Wij heten u van harte welkom in The Falcon Restaurant, het culinaire hart van Hotel Groningen Westerbroek, gesymboliseerd door de vliegende valk. Een voor de hand liggend symbool voor een Van der Valk restaurant. En toch, gezien de lange relatie met de veelkleurige toekan misschien ook niet. Wij hebben gekozen voor de vliegende valk, omdat deze van oudsher staat voor vers voedsel en terugkeer naar de basis, ofwel een vertrouwde en huiselijke sfeer, begrippen waar ons team zich dagelijks sterk voor maakt. Wij lichten met trots de herkomst van onze producten toe.

In onze keuken wordt met verse producten gewerkt. Hierdoor is de kwaliteit van onze gerechten van een hoog niveau. Wie de keuken inloopt, ziet meestal een pan van 100 liter op het vuur staan, waarin twee dagen lang een bouillon staat te pruttelen van kip en verse groenten, als basis voor onze soepen en sauzen. En dit is niet het enige wat huisgemaakt wordt: Zo maken we ook onze eigen garnalenkroketjes, tiramisu, loempia’s, en chocoladesoufflé, om maar eens wat te noemen.

Naast het werken met verse producten, vinden wij het welzijn van de dieren belangrijk. Wij werken uitsluitend met ‘beter leven ’vlees en met uitloop kippen. Dit keurmerk houdt onder andere in dat de dieren gezond voedsel krijgen en genoeg leefruimte hebben. Daarnaast is onze vis dagvers en duurzaam gevangen. Het gevolg hiervan is dat niet elke vissoort het gehele jaar door te verkrijgen is. Rond de periode van het kuitschieten mag er immers niet gevist worden.

Mocht u een (dieet)wens hebben, dan verzoeken wij u vriendelijk om dit bij onze bedieningsmedewerkers kenbaar te maken. Wij kunnen met alle diëten rekening houden. Informatie over allergenen kunnen onze bedieningsmedewerkers u verstrekken middels een aparte kaart.

Wij verwachten dat u een fijn verblijf heeft en heerlijk zal genieten in ons Falcon Restaurant!!