Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Onze keukenbrigade bereidt elke dag met plezier de heerlijkste gerechten met dagverse ingrediënten voor u.

Tapas

Tapas

Kleine gerechtjes voor bij het aperitief, ook te combineren als klein voorafje.
  • Olijven

    3,00

    Gemarineerde olijven

  • Stokbrood

    3,00

    6 stukjes stokbrood met roomboter

  • Gerookte zalm

    3,75

    Onze zalm wordt ambachtelijk gerookt. Als gevolg hiervan heeft de vis een rookrandje

  • Broodstengel

    2,75

    met Parmaham en pesto

  • Bloemkoolpannacotta

    2,50

    met een schuim van kerrie

  • Vissoepje

    3,00

    Een lekkere vissoep

  • Mosterdsoepje

    2,75

    met spekjes

  • Loempia van rivierkreeft

    3,25

    met chilisaus

  • Loempia van lamsvlees

    3,00

    met appel-peren chutney

  • Loempia van bospaddenstoelen

    3,00

    met appel-peren chuntey

  • Garnalenkroketje

    3,25

    met whiskeysaus

  • Brie

    2,50

    Gefrituurde brie

  • Kroketje van geitenkaas

    3,00

    gemaakt van Machedoux uit Zevenhuizen met rode ui compote

  • Tapas tapas

    8,75

    Ambachtelijke broodstengel met Parmaham, huisgemaakte pesto, gefrituurde brie, knoflook olijven, zongedroogde tomaatjes, roomboter, aioli en stokbrood

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt de lekkerste voorgerechten voor u
  • Stokbrood

    4,75

    met aioli, tapenade en kruidenboter

  • Salade “Gamba”

    8,50

    Salade met vier in knoflookolie gewokt gamba's, romansla, ui, radijs, paprika, komkommer, cherry tomaat, avocado, en limoenmayonaise

  • Klassieke Caesar salade

    8,00

    Met gerookte kip, croutons, ui, ei, ansjovis, mosterdmayonaise en Parmezaan

  • Vegetarische proeverij *

    8,75

    Bloemkoolpannacotta met een schuim van kerrie, loempia van bospaddenstoelen met peren–appel chutney en een geitenkaaskroketje

    * Vegetarisch
  • Ambachtelijk gerookte Ierse zalm

    10,00

    met zijn begeleiders:

    uienvinaigrette, gekonfijte eidooier crème en mierikswortelroom

    Onze zalm wordt ambachtelijk gerookt. Als gevolg hiervan heeft de vis een rookrandje.

  • Garnalen proeverij

    12,50

    Hollandse garnalen cocktail, huisgemaakt garnalen kroketje, garnalen soepje en limoenmayonaise

  • Hollandse garnalen uit Lauwersoog

    13,00

    met whiskeysaus

  • Gedroogde Parmaham

    8,95

    Met meloenballetjes en een traan van balsamicosiroop

  • Carpaccio van biologische rund

    10,50

    met rucola, Parmezaanse kaas, basilicumolie en pijnboompitjes

  • Vitello tonnato

    10,50

    Gebraden kalfsmuis met tonijnmayonaise, Parmezaan, rucola en kappertjes

  • Proeverij van voorgerechten voor 2 personen

    27,50

    Garnalenkroketje, gerookte zalm, Hollandse garnalencocktail, loempia van rivierkreeftjes, carpaccio, vitello tonnato, lolly van eendenlevermousse en een Groninger mosterdsoepje

Warme voorgerechten en soepen

Warme voorgerechten en soepen

Een warm welkom aan het begin van uw culinaire avond
  • Ouderwetse gebonden tomatensoep

    5,00

    Met gehaktballetjes

  • Heldere kippensoep

    5,00

    met mie, stukjes kip en prei

  • Lichtgebonden Groninger mosterdsoep

    5,75

    Met spekjes, appel en bieslook

  • Huisgemaakte vissoep

    7,75

    Met diverse vissoorten, cognac en bieslook

  • Champignons au beurre

    7,25

    Gebakken champignons met prei, reepjes ham en kruidenboter

  • Ajam ''Chili''

    7,75

    Krokante stukjes gemarineerde kip met zoete chilisaus

  • Vier in pikante visolie gewokte gamba's

    8,75
  • 3 huisgemaakte Hollandse garnalenkroketjes

    9,00

    Met whiskeysaus

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • *Kuikenborstfilet

    15,00

    Champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap-, saté-, bearnaise- of stroganoffsaus

  • *Schnitzel

    16,00

    Champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap-, saté-, bearnaise- of stroganoffsaus

  • VARKENSHAASMEDAILLONS OMWIKKELD MET SERRANOHAM

    16,75

    Champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap-, saté-, bearnaise- of stroganoffsaus

  • *Haasbiefstuk

    26,50

    Champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap-, saté-, bearnaise- of stroganoffsaus

  • Entrecote van Biologisch rund (190 gram)

    22,00

    Champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap-, saté-, bearnaise- of stroganoffsaus

  • *Javaans pannetje

    17,00

    Roerbakgerecht met kuikenborstfilet, rode ui, pepers, champignons, taugé, en ketjapsaus geserveerd met rijst en kroepoek

  • *Escalope “Minerva du jambon”

    17,00

    Schnitzel met ham en champignonroomsaus, gegratineerd met kaas

  • *Escalope “Maison”

    17,50

    Schnitzel met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse pepers, gegratineerd met kaas

  • Pannetje Westerbroek

    18,50

    pannetje gevuld met stukjes biefstuk. Met keuze uit champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap- of stroganoffsaus

  • *Smids pannetje

    16,75

    pannetje gevuld met varkenshaasmedaillons. Met keuze uit champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap- of stroganoffsaus

  • *Varkenshaasmedaillons “Gorgonzola”

    19,50

    Varkenshaasmedaillons met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse pepers, gegratineerd met gorgonzola

  • Kalfslever met spek en ui

    15,75
  • *Kipfilet “Madrid”

    16,75

    Kipfilet met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse peper gegratineerd met goudse kaas

  • Entrecote “Barcelona“

    23,50

    Entrecote van biologisch rund, met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse pepers (190 gram)

  • *Tournedos “Hussarde”

    27,00

    Haasbiefstuk met gebakken champignons en kruidenboter

  • *Tournedos “Fromage”

    28,75

    Haasbiefstuk met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse pepers, gegratineerd met brie

Gegrilde vleesgerechten

Gegrilde vleesgerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Poulet grillé

    16,50

    Gegrilde kuikenborstfilet

  • Mixed grill

    23,50

    Ossenhaas, varkenshaas, lamskotelet en kuikenborstfilet

  • Spies "Martini"

    20,00

    Spies met biefstuk van de grill

  • Lamsproeverij

    25,00

    Vier gegrilde lamskoteletjes en sukade van lam

  • Entrecote Grillé

    23,50

    Entrecote van biologisch rund van de grill (190 gram)

Bij de gegrilde vleesgerechten heeft u keuze uit de volgende sauzen:

bearnaisesaus, pepersaus of traditionele grillsauzen en kruidenboter.

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Scholfilet

    18,50

    Gebakken scholfilet met doperwtenmousseline en remouladesaus

  • Zalmfilet

    19,75

    Gebakken zalmfilet met doperwtenmousseline, bospeen, paksoi, peultjes en beurre blanc saus

  • Trio ''Lauwersoog''

    20,00

    Een combinatie van gebakken zalmfilet, sliptong en Black Tiger gamba met remouladesaus en beurre blanc saus

  • Pierenend

    23,50

    Drie gebakken sliptongen met remouladesaus en bospeen

  • Specialité de la mer ''Westerbroek'' (twee personen)

    46,00

    Rijkelijke visschotel voor twee personen met sliptong, zalmfilet, scholfilet,
    Black Tiger gamba’s, loempia van rivierkreeftjes met beurre blanc saus en
    remouladesaus

  • Vis van de maand

    19,50
  • Portie gebakken gember

    2,25
  • Picasso garnituur

    4,00

    Gebakken vers fruit. Heerlijk bij bijvoorbeeld een sliptong

In het Falcon Restaurant wordt met dagverse vis gewerkt die duurzaam wordt gevangen.

 Daarom kan het voorkomen dat een visgerecht niet voorradig is.
Op sommige vissoorten zoals de schol en de Noordzeetong kan een aantal maanden
niet worden gevist omdat de vis in die periode kuit schiet.

senioren gerechten Vis

senioren gerechten Vis

Voor de kleine eter
  • Saumon beurre blanc

    16,50

    Gepocheerde zalmfilet met beurre blanc saus

  • Soles slips “Neptune”

    18,50

    Twee gebakken sliptongen met remouladesaus

In het Falcon Restaurant wordt met dagverse vis gewerkt die duurzaam wordt gevangen.

Daarom kan het voorkomen dat een visgerecht niet voorradig is.
Op sommige vissoorten zoals de schol en de Noordzeetong kan een aantal maanden niet worden gevist omdat de vis in die periode kuit schiet.

Voor de 65 plussers onder onze gasten zijn alle gerechten met een * in kleinere porties te verkrijgen. Er wordt € 1,75 p.p. in mindering gebracht.

 

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Roombrie

    16,50

    Roombrie met een krokant laagje van sesam, gegrilde aubergine, tomaat met tapenade en gebakken champignons

  • Pittige stoofschotel

    16,50

    Van tofu en groenten, geserveerd met gebakken banaan, emping en rijst

  • Maandelijks wisselend gerecht

    16,50

    zie maandmenu

  • Vegetarische couscous *

    16,50

    met groenten en gebakken halloumikaas

    * Vegetarisch
Maaltijdsalades

Maaltijdsalades

verschillende verse maaltijdsalades
  • Klassieke Ceasar salade

    14,50

    Met gerookte kip, croutons, ei, ansjovis, mosterdmayonaise en Parmezaan

  • Salade met in knoflookolie gewokte gamba

    14,50

    Met romansla, ui, radijs, paprika, komkommer, cherry tomaat, avocado en limoenmayonaise

  • Salade met ambachtelijk gerookte Ierse zalm

    15,75

    Met kappertjes, rode ui, gegrild spek, komkommer, gefrituurde uienringen en balsamico vinaigrette

  • Salade geitenkaas

    14,50

    Romano sla met witlof, ui, appel, radijs, komkommer, cherry tomaat, avocado, geitenkaas, walnoten, honing en frambozendressing

Met keuze uit frietjes, gebakken aardappelen of rösti

Kindermenu

Kindermenu

Voor de kleintjes
  • Kindermenu

    9,50

    Feestmenu met heel veel lekkers! Soep, kinderspaghetti of frites met appelmoes en keuze uit: frikadel, hamburger, kipnuggets, kroket, vissticks, halve schnitzel of poffertjes. Inclusief cola, sinas, fristi of chocomelk en kinderijsje