Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Onze keukenbrigade bereidt elke dag met plezier de heerlijkste gerechten met dagverse ingrediënten voor u.

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt de lekkerste voorgerechten voor u
  • Stokbrood

    5,25

    met aioli, tapenade en kruidenboter

  • Gedroogde Parmaham

    10,00

    met meloenballetjes en een traan van balsamicosiroop

  • Ambachtelijk gerookte Ierse zalm

    12,50

    met uienvinaigrette, gekonfijte eidooier crème en mierikswortelroom
    Onze zalm wordt ambachtelijk gerookt. Als gevolg hiervan heeft de vis een rookrandje.

  • Carpaccio van biologische weiderund

    12,50

    met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en keuze uit basilicumolie of truffelmayonaise

Warme voorgerechten & soepen

Warme voorgerechten & soepen

Een warm welkom aan het begin van uw culinaire avond
  • Oma's tomatensoep

    6,00

    met gehaktballetjes

  • Groninger mosterdsoep

    6,50

    met spekjes, appel en bieslook

  • Ambachtelijk bereide vissoep

    8,25

    met diverse vissoorten, cognac en bieslook

  • Ajam ''Chili''

    8,25

    Krokante stukjes gemarineerde kip met zoete chilisaus

  • Champignons au beurre

    9,00

    Gebakken champignons met prei, reepjes ham en kruidenboter

  • Drie huisgemaakte geitenkaaskroketjes *

    9,50

    met appel-perenchutney

    * Vegetarisch
  • Drie Hollandse garnalenkroketjes

    9,50

    met whiskeysaus

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Schnitzel

    17,75

    met stroganoffsaus

  • Schnitzel “Maison”

    18,50

    met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse pepers, gegratineerd met kaas

  • Schnitzel “Minerva”

    18,75

    met ham en champignonroomsaus, gegratineerd met kaas

  • Varkenshaasmedaillons van Frysk Bargje

    19,00

    met champignonroomsaus

  • Smids pannetje

    18,50

    Pannetje gevuld met varkenshaasmedaillons met keuze uit champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap- of stroganoffsaus

  • Varkenshaasmedaillons “Gorgonzola”

    20,75

    met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse pepers, gegratineerd met gorgonzola

  • Kuikenborstfilet van polderhoen “Madrid”

    18,25

    met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse peper, gegratineerd met goudse kaas

  • Entrecote van Biologisch rund (190 gram)

    24,00

    met bearnaisesaus

  • Pannetje Westerbroek

    20,50

    Pannetje gevuld met stukjes biefstuk met keuze uit champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap- of stroganoffsaus

  • Entrecote “Barcelona“ (190 gram)

    25,00

    met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse pepers

  • Haasbiefstuk van Black Angus

    28,50

    met pepersaus

  • Haasbiefstuk van Black Angus “Hussarde”

    29,00

    met gebakken champignons en kruidenboter

Bovenstaande hoofdgerechten worden geserveerd met sla, twee dagverse groenten, frietjes en gebakken aardappels.

Het is mogelijk om de saus van een gerecht aan te passen naar eigen voorkeur

Gegrilde vleesgerechten

Gegrilde vleesgerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Spies "Martini"

    23,00

    Spies met biefstuk van de grill

  • Entrecote Grillé

    24,50

    Entrecote van biologisch rund van de grill (190 gram)

  • Mixed grill

    25,00

    Ossenhaas, varkenshaas, lamskotelet en kuikenborstfilet

De grillgerechten worden geserveerd met een kleine gepofte aardappel en keuze uit bearnaisesaus, pepersaus of traditionele grillsauzen en kruidenboter.

Bovenstaande hoofdgerechten worden geserveerd met sla, twee dagverse groenten, frietjes en gebakken aardappels.

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Gebakken scholfilet

    19,00

    met remouladesaus

  • Gebakken zalmfilet

    21,00

    met een bieslook-witte wijnsaus, bospeen en citroen

  • Trio van vis

    21,50

    Gebakken sliptong, zalm en schol met remouladesaus en witte wijnsaus

  • Pierenend

    24,95

    Gebakken sliptongen met remouladesaus, bospeen en citroen
    2 stuks € 20,50

  • Mosselen (indien voorradig)

    22,50

    gekookt in witte wijn, met 3 huisgemaakte sauzen en frietjes

In het Falcon Restaurant wordt met dagverse vis gewerkt die duurzaam wordt gevangen. Daarom kan het voorkomen dat een visgerecht niet voorradig is.Op sommige vissoorten zoals de schol kan een aantal maanden niet worden gevist omdat de vis in die periode kuit schiet.

Bovenstaande hoofdgerechten (behalve de mosselen) worden geserveerd met sla, twee dagverse groenten, frietjes en gebakken aardappels.

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Pittige stoofschotel *

    18,00

    van tofu en groenten, geserveerd met gebakken banaan, emping en rijst

    * Vegetarisch
  • Maandelijks wisselend gerecht *

    18,00
    * Vegetarisch
  • Vegetarische couscous *

    18,00

    met groenten en gebakken brie

    * Vegetarisch
Kindermenu

Kindermenu

Voor de kleintjes
  • Kindermenu

    10,50

    Feestmenu met heel veel lekkers!! Soep, kinderspaghetti of frites met appelmoes en keuze uit: frikandel, hamburger, kipnuggets, kroket, vissticks, halve schnitzel of poffertjes. Inclusief een glas ranja, cola, sinas, fristi of chocomelk en een kinderijsje