Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Onze keukenbrigade bereidt elke dag met plezier de heerlijkste gerechten met dagverse ingrediënten voor u.

Tapas

Tapas

Kleine gerechtjes voor bij het aperitief, ook te combineren als klein voorafje.
  • Olijven

    3,50

    Gemarineerde olijven

  • Stokbrood

    3,50

    6 stukjes stokbrood met roomboter

  • Bonbon van gerookte zalm en roomkaas

    4,00

    Onze zalm wordt ambachtelijk gerookt. Als gevolg hiervan heeft de vis een rookrandje

  • Broodstengel

    3,00

    met Parmaham en pesto

  • Bloemkoolpannacotta

    3,00

    met een schuim van kerrie

  • Vissoepje

    4,00

    Een lekkere vissoep

  • Mosterdsoepje

    3,00

    met spekjes

  • Loempia van rivierkreeft

    3,50

    met chilisaus

  • Loempia van lamsvlees

    3,50

    met appel-peren chutney

  • Loempia van bospaddenstoelen

    3,50

    fèta en spinazie met appel-peren chutney

  • Garnalenkroketje

    3,50

    met whiskeysaus

  • Brie

    3,50

    Gefrituurde brie

  • Kroketje van geitenkaas

    3,50

    gemaakt van Machedoux uit Zevenhuizen met rode ui compote

  • Tapas tapas

    9,00

    Ambachtelijke broodstengel met Parmaham, huisgemaakte pesto, gefrituurde brie, knoflook olijven, zongedroogde tomaatjes, roomboter, aioli en stokbrood

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt de lekkerste voorgerechten voor u
  • Stokbrood

    5,00

    met aioli, tapenade en kruidenboter

  • Salade “Gamba”

    11,00

    Salade met vier in knoflookolie gewokt gamba's, romansla, ui, radijs, paprika, komkommer, cherry tomaat, avocado, en limoenmayonaise

  • Klassieke Caesar salade

    8,50

    Met gerookte kip, croutons, ui, ei, ansjovis, mosterdmayonaise en Parmezaan

  • Vegetarische proeverij *

    9,00

    Bloemkoolpannacotta met een schuim van kerrie, loempia van bospaddenstoelen met peren–appel chutney en een geitenkaaskroketje

    * Vegetarisch
  • Ambachtelijk gerookte Ierse zalm

    11,00

    met zijn begeleiders:

    uienvinaigrette, gekonfijte eidooier crème en mierikswortelroom

    Onze zalm wordt ambachtelijk gerookt. Als gevolg hiervan heeft de vis een rookrandje.

  • Garnalen proeverij

    13,00

    Hollandse garnalen cocktail, huisgemaakt garnalen kroketje, garnalen soepje en limoenmayonaise

  • Hollandse garnalen uit Lauwersoog

    13,00

    met whiskeysaus

  • Gedroogde Parmaham

    9,50

    Met meloenballetjes en een traan van balsamicosiroop

  • Carpaccio van biologische rund

    11,00

    met rucola, Parmezaanse kaas, basilicumolie en pijnboompitjes en keuze uit basilicumolie of truffelmayonaise

  • Vitello tonnato

    11,00

    Gebraden kalfsmuis met tonijnmayonaise, Parmezaan, rucola en kappertjes

  • Proeverij van voorgerechten voor 2 personen

    28,50

    Garnalenkroketje, gerookte zalm, Hollandse garnalencocktail, loempia van rivierkreeftjes, carpaccio, vitello tonnato, lolly van eendenlevermousse en een Groninger mosterdsoepje

Warme voorgerechten en soepen

Warme voorgerechten en soepen

Een warm welkom aan het begin van uw culinaire avond
  • Ouderwetse gebonden tomatensoep

    5,50

    Met gehaktballetjes

  • Heldere kippensoep

    5,50

    met mie, stukjes kip en prei

  • Lichtgebonden Groninger mosterdsoep

    6,00

    Met spekjes, appel en bieslook

  • Huisgemaakte vissoep

    8,00

    Met diverse vissoorten, cognac en bieslook

  • Champignons au beurre

    7,50

    Gebakken champignons met prei, reepjes ham en kruidenboter

  • Ajam ''Chili''

    8,00

    Krokante stukjes gemarineerde kip met zoete chilisaus

  • Vier in pikante visolie gewokte gamba's

    9,00
  • 3 huisgemaakte Hollandse garnalenkroketjes

    9,25

    Met whiskeysaus

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • *Kuikenborstfilet

    16,00

    Champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap-, saté-, bearnaise- of stroganoffsaus

  • *Schnitzel

    17,00

    Champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap-, saté-, bearnaise- of stroganoffsaus

  • VARKENSHAASMEDAILLONS

    17,50

    Champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap-, saté-, bearnaise- of stroganoffsaus

  • *Haasbiefstuk

    27,50

    Champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap-, saté-, bearnaise- of stroganoffsaus

  • Entrecote van Biologisch rund (190 gram)

    23,50

    Champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap-, saté-, bearnaise- of stroganoffsaus

  • "Suprise"

    44,00

    Een gevarieerde vlees- en visschotel met tournedosm kuikenborstfilet en sliptongen (voor twee personen)

  • *Javaans pannetje

    18,00

    Roerbakgerecht met kuikenborstfilet, rode ui, pepers, champignons, taugé, en ketjapsaus geserveerd met rijst en kroepoek

  • *Escalope “Minerva du jambon”

    18,00

    Schnitzel met ham en champignonroomsaus, gegratineerd met kaas

  • *Escalope “Maison”

    18,00

    Schnitzel met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse pepers, gegratineerd met kaas

  • Pannetje Westerbroek

    19,50

    pannetje gevuld met stukjes biefstuk. Met keuze uit champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap- of stroganoffsaus

  • *Smids pannetje

    17,50

    pannetje gevuld met varkenshaasmedaillons. Met keuze uit champignonroom-, peper-, kerrie-, ketjap- of stroganoffsaus

  • *Varkenshaasmedaillons “Gorgonzola”

    19,75

    Varkenshaasmedaillons met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse pepers, gegratineerd met gorgonzola

  • Kalfslever met spek en ui

    16,50
  • *Kipfilet “Madrid”

    17,50

    Kipfilet met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse peper gegratineerd met goudse kaas

  • Entrecote “Barcelona“

    24,50

    Entrecote van biologisch rund, met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse pepers (190 gram)

  • *Tournedos “Hussarde”

    28,50

    Haasbiefstuk met gebakken champignons en kruidenboter

  • *Tournedos “Fromage”

    29,50

    Haasbiefstuk met gebakken champignons, knoflook, rode ui, tomaat en verse pepers, gegratineerd met brie

Gegrilde vleesgerechten

Gegrilde vleesgerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Poulet grillé

    17,50

    Gegrilde kuikenborstfilet

  • Mixed grill

    24,50

    Ossenhaas, varkenshaas, lamskotelet en kuikenborstfilet

  • Spies "Martini"

    22,50

    Spies met biefstuk van de grill

  • Lamsproeverij

    26,00

    Vier gegrilde lamskoteletjes en sukade van lam

  • Entrecote Grillé

    24,00

    Entrecote van biologisch rund van de grill (190 gram)

Bij de gegrilde vleesgerechten heeft u keuze uit de volgende sauzen:

bearnaisesaus, pepersaus of traditionele grillsauzen en kruidenboter.

Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Kabeljauwfilet

    19,50

    Gebakken kabeljauwfilet met een kruidenkorst, bearnaisesaus, stamppotje van prei en een krokantje van parmaham

  • Zalmfilet

    21,00

    Gebakken zalmfilet met saffraan- beurre blanc saus en cherrytomaat

  • Trio ''Lauwersoog''

    20,50

    Een combinatie van gebakken zalmfilet, sliptong en gamba met doperwtenmousseline, remouladesaus en beurre blanc saus

  • Pierenend

    24,50

    Drie gebakken sliptongen met remouladesaus en bospeen

  • Zeeduivel

    22,50

    Gebakken medaillons van zeeduivel, saffraan- beurre blanc saus en doperwtenmousseline

  • Vis van de maand

    20,00
  • Specialité de la mer ''Westerbroek'' (twee personen)

    47,50

    Rijkelijke visschotel voor twee personen met sliptong, zalmfilet, kabeljauwfilet, gamba’s, loempia van rivierkreeftjes met beurre blanc saus, pastinaakcrème en bospeen.

  • Portie gebakken gember

    2,00
  • Picasso garnituur

    4,20

    Gebakken vers fruit. Heerlijk bij bijvoorbeeld een sliptong

In het Falcon Restaurant wordt met dagverse vis gewerkt die duurzaam wordt gevangen.

 Daarom kan het voorkomen dat een visgerecht niet voorradig is.
Op sommige vissoorten zoals de schol en de Noordzeetong kan een aantal maanden
niet worden gevist omdat de vis in die periode kuit schiet.

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Roombrie *

    17,50

    Roombrie met een krokant laagje van sesam, gegrilde aubergine, tomaat met tapenade en gebakken champignons

    * Vegetarisch
  • Pittige stoofschotel *

    17,50

    Van tofu en groenten, geserveerd met gebakken banaan, emping en rijst

    * Vegetarisch
  • Maandelijks wisselend gerecht

    17,50
  • Vegetarische couscous *

    17,50

    met groenten en gebakken halloumikaas

    * Vegetarisch
Maaltijdsalades

Maaltijdsalades

verschillende verse maaltijdsalades
  • Klassieke Ceasar salade

    15,00

    Met gerookte kip, croutons, ei, ansjovis, mosterdmayonaise en Parmezaan

  • Salade "Gamba"

    17,50

    Salade met in knoflook gewokte gamba's met romansla, ui, paprika, komkommer, cherry tomaat, avocado en limoenmayonaise

  • Salade "Tiède"

    16,50

    Salade met ambachtelijk gerookte Ierse zalm, kappertjes, rode ui, gegrild spek, komkommer, gefrituurde uienringen en balsamico vinaigrette

  • Salade geitenkaas

    15,00

    Romano sla met witlof, ui, appel, radijs, komkommer, cherry tomaat, avocado, geitenkaas, walnoten, honing en frambozendressing

Met keuze uit frietjes, gebakken aardappelen of rösti

Kindermenu

Kindermenu

Voor de kleintjes
  • Kindermenu

    10,00

    Feestmenu met heel veel lekkers! Soep, kinderspaghetti of frites met appelmoes en keuze uit: frikadel, hamburger, kipnuggets, kroket, vissticks, halve schnitzel of poffertjes. Inclusief cola, sinas, fristi of chocomelk en kinderijsje