Direct naar de contentDirect naar de footer
Gerechten van het seizoen

Gerechten van het seizoen

  • Lauwwarm lamshaasje

    15,00

    Voorgerecht
    rucola – frisée – balsamico zilverui – Roseval aardappel - crumble van droge worst – gepofte cherrytomaat

  • Gebakken kalfshaas

    29,50

    Hoofdgerecht
    aardappelpuree – mini rode biet – gepofte cherrytomaat – kruiden spongecake – rode port jus

  • Duo van lam

    28,50

    Hoofdgerecht
    gebakken lamshaasje – curry van lam – tijmjus – Marloes ui – crumble van droge worst – aardappelpuree – bimi

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

  • Schwarzwalder Schinken met een tartaartje van meloen

    12,00

    balsamico – frisée – sesamkrokantje

  • Carpaccio van biologische runderlende

    13,50

    basilicumolie of truffelmayonaise – pijnboompitjes – Parmezaan – rucola

  • Trio van zalm

    13,50

    gravad lax – taartje van warm gerookte zalm – koud gerookte zalm – wakame – zoetzuur van radijs – wasabi mayonaise – eidooiercrème – venkelsalade – crème van doperwten

  • Vegetarisch Trio *

    12,00

    rode bietensoep – vegan feta – loempia van bospaddenstoelen – rode ui chutney – walnoten – gel van tomaat

    * Vegetarisch
  • Hollandse garnalen uit Lauwersoog

    14,50

    limoen-whiskysaus

  • Proeverij van Hollandse garnalen

    14,50

    Hollandse garnalencocktail – huisgemaakt garnalenkroketje – garnalensoepje – wasabimayonaise – whiskysaus – zoetzure radijs

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

  • Warm stokbroodje

    6,25

    kruidenboter – aioli – tapenade

  • Groninger mosterdsoep

    6,75

    spekjes – appel – bieslook

  • Pomodori tomatensoep

    6,75

    gehaktballetjes – verse soepgroenten – room

  • Vissoep

    9,50

    dagverse visvariatie – cognac – bieslook

  • Champignons ‘au beurre’

    9,50

    ham – prei – kruidenboter

  • Drie geitenkaaskroketjes van Machedoux

    10,00

    appel-perenchutney – schaafsel van gedroogde zwarte olijf

  • Drie Hollandse garnalenkroketjes

    10,50

    whiskysaus – gefrituurde kappertjes – tomatenconcassé

  • Ajam chili

    9,00

    gefrituurde kiphaasjes – huisgemaakte chilisaus-gel – soja-sesamvinaigrette – frisée – rucola – cherrytomaatje – sesamkrokantje

Salades

Salades

Onze maaltijdsalades worden geserveerd met gebakken aardappelen, frites of rösti. Tevens zijn onze salades als voorgerecht te bestellen.
  • Klassieke Caesar salade

    16,50

    als voorgerecht € 11,00
    mosterdmayonaise – huisgerookte kip – ui – ei – ansjovis – croutons – Parmezaan

  • Salade ‘Tiède’

    18,00

    als voorgerecht € 12,50
    balsamico vinaigrette – gerookte Ierse zalm – kappertjes – rode ui – komkommer – gegrilld spek – gefrituurde uienringen

  • Salade Geitenkaas

    16,50

    als voorgerecht € 11,00
    citrus-gember vinaigrette – Machedoux – witlof – appel – radijs – komkommer – cherrytomaat – ui – avocado – walnoot – honing

Visgerechten

Visgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frites, gebakken aardappelen en groente. Salade en appelmoes op verzoek.
  • Gebakken zalmfilet

    24,00

    aardappelpuree – mini courgette – mini bospeen – gepofte cherrytomaat – kruiden spongecake – doperwtengel - safraansaus

  • Drie gebakken sliptongen

    26,50

    twee stuks € 22,50
    doperwtengel – gepofte cherrytomaat – citroen – remouladesaus – krokant van cassave

  • Trio 'Lauwersoog'

    25,50

    zalmfilet – sliptong – Black Tiger gamba – aardappelpuree – mini maiskolf – mini bospeen – gepofte cherrytomaat – doperwtengel – kruiden spongecake – saffraansaus – remouladesaus

  • Gebakken kabeljauwfilet

    23,50

    aardappelpuree – mini courgette – mini bospeen – gepofte cherrytomaat – kruiden spongecake - saffraansaus

  • 'Spécialité de la Mer'

    56,50

    voor 2 personen

    zalmfilet – kabeljauwfilet – sliptong – Black Tiger gamba – loempia van rivierkreeft – doperwtengel – gepofte cherrytomaat– citroen – saffraansaus – remouladesaus

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frites, gebakken aardappelen en groente. Salade en appelmoes op verzoek.
  • Drie mini schnitzels

    20,00

    saus naar keuze – aardappelpuree – gepofte cherrytomaat – mini courgette – bospeen – kruiden spongecake

  • Drie mini schnitzels 'Maison'

    20,00

    champignons – knoflook – rode ui – tomaat – verse pepers – gegratineerd met kaas

  • Drie mini schnitzels 'Minerva'

    20,00

    gegratineerd met ham en kaas – champignonroomsaus

  • Varkenshaasmedaillons

    21,75

    saus naar keuze – aardappelpuree – gepofte cherrytomaat – mini courgette – bospeen – kruiden spongecake

  • ‘Smids’ pannetje

    21,75

    stukjes varkenshaas met saus naar keuze – aardappelpuree – gepofte cherrytomaat – mini courgette – bospeen – kruiden spongecake

  • Varkenshaasmedaillons 'Gorgonzola'

    23,50

    champignons – knoflook – rode ui – tomaat – verse pepers – gegratineerd met gorgonzola

  • Entrecote

    27,00

    saus naar keuze – aardappelpuree – gepofte cherrytomaat – rode biet – bimi – kruiden spongecake

  • Entrecote 'Barcelona'

    27,00

    champignons – knoflook – rode ui – tomaat – verse pepers

  • Tournedos

    31,50

    saus naar keuze –aardappelpuree – gepofte cherrytomaat – rode biet – bimi – kruiden spongecake

  • Tournedos 'Hussarde'

    31,50

    gebakken champignons – prei – kruidenboter – aardappelpuree – gepofte cherrytomaat – rode biet – bimi – kruiden spongecake

  • Pannetje 'Westerbroek'

    23,00

    biefstukpuntjes met saus naar keuze – aardappelpuree – gepofte cherrytomaat – rode biet – bimi – kruiden spongecake

  • Kalfslever

    20,00

    uitgebakken spekjes en ui

  • Kuikenborst 'Madrid'

    19,50

    champignons – knoflook – rode ui – tomaat – verse pepers – gegratineerd met kaas

  • Gewokte kipschotel

    19,50

    ketjapsaus - rode ui – verse pepers – champignons – taugé – rijst – kroepoek

Saus naar keuze: champignonroom-, peper-, pinda-, stroganoff- of ketjapsaus

Grillgerechten

Grillgerechten

Alle grillgerechten worden geserveerd met een Jacket Potato en gegrilde tomaat.
  • Spies 'Martini'

    25,00

    biefstukspies – rode ui

  • Entrecote 'Grillé'

    26,50

    van biologisch rund

  • Mixed Grill

    27,00

    ossenhaas – varkenshaas – lamskotelet – kuikenborstfilet

Keuze uit: pepersaus, bearnaisesaus of traditionele grillsaus met knoflookmayo en kruidenboter

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

  • Gewokte tofuschotel

    19,50

    ketjapsaus – ui – verse pepers – champignons – tomaat – rijst – emping

  • Saffraancouscous

    19,50

    roerbak groenten – tomatensaus – gefrituurde brie

  • Vega burger

    18,50

    kaas – augurk – ui – tomaat – ijsbergsla – mayonaise – zigeunersaus – frites

  • Truffelrisotto

    19,50

    jus van bospaddenstoelen – groene asperges – Parmezaan – rucola

Timo Toekan

Timo Toekan

  • Kindermenu 3-gangen

    12,00

    Pomodori tomatensoepje

    Groninger mosterdsoepje

    ***
    Frites met keuze uit frikandel, hamburger, kipnuggets, kroket, vissticks, mini schnitzel

    Poffertjes met roomboter en poedersuiker

    Spaghetti Bolognese

    ***
    Kinderdessert