Direct naar de contentDirect naar de footer

Dag 1. Bezoek aan Groningen
Hotel Groningen-Westerbroek ligt op de rand van de stad Groningen. Een ideale uitvalsbasis voor een dagje cultuur snuiven in de sfeervolle oude binnenstad. Geniet van de prachtige hofjes, de monumentale, historische panden en de grote pleinen. Slenter door de charmante winkelstraatjes en geniet van Groninger specialiteiten op één van de vele terrasjes. Vanaf de Martinitoren of het dakterras van het Groninger Forum heeft u spectaculair uitzicht over de stad!

Vervoer:
Bij onze receptie kunt u voor € 2,00 p.p. een P+R ticket aanschaffen waarmee u makkelijk, via de dichtstbijzijnde P+R locatie, met de bus naar de stad reist.
Liever met de auto naar de stad? In de binnenstad kunt u bij verschillende parkeergarages parkeren. De goedkoopste parkeergarage is de parkeergarage Boterdiep.Dag 2. Op de fiets door de mooie natuur van Drenthe
Bij onze receptie zijn meerdere, brede fietsroutes te verkrijgen door het prachtige Drentse landschap. Ontdek de Hunebedden, Nationale Parken of een pittoreske dorpje. Drenthe is uitgeroepen tot 5-sterren fietsprovincie van Nederland. Meer dan de helft van de fietspaden loopt gescheiden van de rijweg, zodat u zorgeloos kunt genieten van het natuurschoon om u heen.

Fietshuur en fietsenstalling
In het hotel kunt u een (elektrische) fiets huren. Neemt u zelf uw fiets mee naar het hotel? Deze kunt u kosteloos bij ons stallen in de (afgesloten) fietsenstalling.Dag 3. Met de boot naar het mooie Waddeneiland Schiermonnikoog
Lekker ontspannen na een dag slenteren in de stad en een intensieve fietstocht! Geniet van een dagje strand op Schiermonnikoog en ervaar de diversiteit van het eiland. Schiermonnikoog is erg geschikt voor een dagbezoek omdat de vaartijd van de boot maar 45 minuten bedraagt.

Veerboot
De veerboot naar Schiermonnikoog vertrekt vanuit Lauwersoog, op de grens van Friesland en Groningen (mondkapje verplicht). Bekijk hier de actuele: dienstregeling

Dag 4. Dagje Zuidlaren / Zuidlaardermeer
Rij 10 minuten in de auto of 30 minuten op de fiets om bij het Zuidlaardermeer te komen. Zwemmen, windsurfen, wandelen, fietsen, vogels kijken, varen en zonnebaden. Het Zuidlaardermeer heeft heel wat te bieden. Rij of fiets een klein stukje verder en ontdek Zuidlaren. Het dorp van Berend Botje én het groenste dorp van Europa. Tip: stop bij Bakkerij Feenstra voor een kopje koffie en Zuidlaardertje (lokaal gebakje).Dag 5. Roadtrip Groningen
Stap in de auto en rij in zuidelijke richting naar Niehove en voor een kopje koffie op het terras tegenover de kerk. De setting is zo indrukwekkend dat het lijkt alsof u op een filmset bent.

Vertrek vanaf hier richting Zoutkamp en u komt langs het indrukwekkende gemaal Electra waar, bij mooi weer, het Oud-Hollandsch-van-de-brug-springen populair is. Een kleine stukje verder rijden en u komt aan in Zoutkamp; een fotogeniek vissersdorp met een kade vol kleurige huizen en een haven vol vissersschepen.

Na een bezoekje aan Zoutkamp volgt u het schilderachtige landschap richting Pieterburen. Op de route ligt Landgoed Verhildersum, Borg Verhildersum staat midden in het boerenleven. In en rond de museumboerderij ontdekt u hoe de adel hier samenleefde met de boeren en de arbeiders, van zaai tot oogst.

Door naar de Zeehonden; deze zijn te vinden in het Zeehondencentrum van Pieterburen. In het bezoekerscentrum staat u midden in het zeehondenziekenhuis en kan meegekeken worden tijdens de verzorging van zeehonden in verschillende fasen van de opvang.

- Zin om op avontuur te gaan? Blijf in Pieterburen en doe mee aan een Zwerftocht van Dijkstra Wadlooptochten!
Voor u is er een mogelijkheid om met het waddengebied kennis te maken door te gaan wadlopen. Een Zwerftocht geeft u een volledig beeld van het Wad; de kwelders, slikvelden, zandbanken, geulen, planten, vogels en een grote kans op zeehonden. De zwerftocht is 8 km lang en duurt circa 3 uur. -

De provincie verder ontdekken
Helemaal in het puntje van Noord Groningen ligt de Eemshaven. De grootste zeehaven van Noord-Nederland. Op de dijk kunt u heerlijk uitwaaien en naar Duitsland zwaaien. Ook vaart er een veerdienst naar het Duitse eiland Borkum.

Vanaf de Eemshaven gaat de route naar Appingedam, bekend van het karaktervolle oude centrum en hangende keuken. Neem de eventueel de sluiproute via Het torentje van Spiek en rij over de oudste rotonde van Nederland.

Vanaf Appingedam kunt u keuze maken tussen:
Een visje halen in Termunten bij Visrestaurant Landman
Bezoekje brengen aan landgoed Freylemaborg, vanaf 01 juli 2020 t/m 30 augustus 2020 is hier het Blotevoetenpad geopend!
Of rij terug naar het hotel om bij te komen in uw hotelkamer en in de avond te genieten van een heerlijk diner in The Falcon restaurant.

Reistijd: 2 uur en 20 minuten
Bekijk route

Wist u dat ....
- Wij hele leuke arrangementen hebben waar al een activiteit bij in zit?
- Het ook mogelijk is om arrangementen te combineren of uit te breiden?

Neem eens een kijkje tussen onze arrangementen en neem voor het samenstellen van een arrangement contact op via 050 - 4046404 of info@westerbroek.valk.com.